UITSRALINGSWENS

 

Door je uitstralingswens concreet te maken weet jij precies wat bij je past en wordt shoppen een eitje!

Hoe bewust kleed jij jezelf 's ochtends aan? "Oh, ik pak gewoon wat bovenop de stoel ligt" of "Ik keek in mijn agenda, toen keek ik in mijn kast en toen raakte ik lichtelijk in paniek." Herkenbaar?

Ik denk dat veel van ons zich heel goed realiseren wat de kracht van kleding is, maar hoe krijg je dit zelf voor elkaar en waar moet je beginnen? De hoogste tijd om hier eens wat dieper op in te gaan. 
 

Laten we bij het begin beginnen; wie ben jij, welke boodschap zend jij met je kleding uit, wat definieert jouw persoonlijke stijl? Zou je zo één, twee, drie geen antwoordt kunnen geven op deze vragen? Geen paniek! Ik geef je in deze blog de tools om jouw uitstralingswens op papier te zetten.

Je uitstralingswens vertelt in een paar woorden wie je bent en waar je voor staat. Benieuwd naar die van mij?

Krachtig, doch benaderbaar.
Eenvoudig, doch gelaagd.
Vrouwelijk zonder tierelantijnen.


Wanneer ik mijn uitstralingswens door vertaal naar concrete kledingstukken kies ik bijvoorbeeld eerder voor een broek & blouse dan een jurk. En knoop ik mijn blouse vaak tot bovenaan dicht. Dit geeft me een gevoel van veiligheid en innerlijke kracht. Ook ben ik dol op het werken met laagjes. Met verschillende lengtes, volumes en contrasterende materialen kun je verhalen vertellen middels kleding.


Volg onderstaande stappen en ontdek jouw persoonlijke uitstralingswens. 

1. Maak wat tijd vrij en ga ergens zitten waar je niet gestoord kunt worden. Sluit je ogen als je dit prettig vindt en kom naar het hier en nu.

2. Herhaal hardop of in gedachte een aantal keer de volgende zin; “Mijn uitstralingswens is ...” Laat het einde van de zin bewust open en schep ruimte om deze stilte te vullen met jouw antwoordt.

3. Pak nu je pen en papier en schrijf ongeremd alle woorden, kreten en zinnen die in je opkomen op. Dit kunnen bepaalde kledingstukken zijn, een persoon die je inspireert of een quote die je raakt. Alles kan, alles mag, alles is mogelijk. Ik daag je uit om groot en grenzeloos te denken en hierin geen rekening te houden met je figuur, je leeftijd, je functie enz. Deze oefening is juist bedoelt om vrij jouw uitstralingswens op papier te vangen. Stop met schrijven wanneer je voelt dat het 'af' is.

4. Lees nu terug wat je allemaal hebt opgeschreven. Welke woorden springen eruit, kun je een rode draad ontdekken, wat komt steeds weer naar voren?
 
5. Probeer deze input te filteren en terug te brengen naar 3 zinnen die jouw uitstralingswens samenvat. Gelukt? Wat goed! Dan zou je nu je uitstralingswens kunnen doorvertalen naar een moodboard of loop eens door je garderobe en zie of je een match kunt ontdekken tussen je uistralingswens en de items in je kledingkast.

Maak jouw uitstralingswens realiteit, dat staat je zoveel beter!

Zin gekregen om écht aan de slag te gaan? Klik op onderstaande button, dan plannen we samen kennismakingsgesprek in. Volg je me al op Instagram? Daar deel ik dagelijks mijn portie aan tips, tricks en inspiratie. Via Stories neem ik je mee voor in kijkje in de real life keuken van Alter.