1 on 1 with - Pop Up Store Jan Eef

Zomaar om de hoek zat daar ineens de Pop Up Store Jan Eef. Waar het eerst nog een 'staplaats' was voor 7 ondernemers, is het nu 'a booming business' in de Baarsjes! 

Jan Evertsenstraat 4 - 8

Jan Evertsenstraat 4 - 8

Vandaag praat ik met Sabine de Vries van The MaterialList. TML is een fashion- en interieur blog. Deze geboren Amsterdamse maakt deel uit van het, inmiddels 22 leden tellende, ondernemers collectief op de Jan Eef. Ze heeft met haar mooie collectie 'materials' ook een plekkie weten te bemachtigen in het 400m2 grote pand. Na haar opleiding, Fashion Managment aan het AMFI, heeft ze werkervaring opgedaan als inkoop- en productie coördinator voor verschillende merken."We decided to go back to the core of all products; the material!"

P1030603.JPG

Er was eens een leegstaand pand ... 

Begin december kreeg een groepje van 7 ondernemers de kans om het enorme pand aan de Jan Evertsenstraat te gaan 'bewonen'. Het zou voor korte duur zijn en dus werd er niet al te veel aandacht besteedt aan de aankleding van het pand. Donderdag 9 Januari werd de winkel feestelijk heropend. De groep ondernemers was flink gegroeid en ook het pand zelf werd flink onder handen genomen. Inmiddels heeft de winkel akkoord om in ieder geval tot eind april 2014 te mogen blijven zitten! 

'Longterm' is het de bedoeling om het Pop Up concept los te laten en een 'vaste' winkel te worden. Waarschijnlijk ook onder een andere naam, maar met veelal dezelfde producten die er nu ook al te koop zijn. "We zouden graag 300m2 vast gevuld willen hebben en de overige ruimte gebruiken om nieuwe ondernemers een podium te bieden." vertelt Sabine. "Zo blijft de winkel spannend en altijd in beweging." 

Nagenoeg alle storebrands zijn van Nederlandse afkomst. Alleen de kledinglijnen van Beyoncé's moeder; House of Dereon en Lipsy van de Kardashians wordt door Label C geïmporteerd. Naast mode en accessoires kun je bij de Pop Up Store ook terecht voor goede koffie van Cup of Jo, biologische wijn van Yan Florijn, beauty producten, kunst en fotografie. Maar ook interieur van o.a. Brût Amsterdam en Jan en Jacob

Op donderdagavond is het koopavond en is de winkel tot 21.00 geopend. Tijdens de koopavond wordt er ook altijd een borrel georganiseerd met een steeds wisselend thema. Was het vorige week nog 'Tasty Italian Thursday' met gratis scroppino's, homemade Limoncello en live painting. Deze week kunnen we ons opmaken voor 'Geef mij maar Amsterdam'. Precies; bitterballen, bier en Mokumse muziek. Hieronder vind je de flyer met alle info.

amsterdam-A3.jpg

De Pop Up Store Jan Eef is een heerlijke hangout waar ik graag een koffietje drink met vriendinnen of klanten ontmoet. Er is altijd weer iets nieuws te vinden, een winkel die nooit stilstaat, daar houd ik van. 

Adres: Jan Evertsenstraat 4 - 8 / Openingstijden: wo - zo van 10.00 - 19.00 (do. tot 21.00) / Website: ga naar de Facebookpage                                                                                                                                                                     

Hope to see you there!

Selina 

Selina MartinComment