1 on 1 with - Pit Bomans

Writing this article is kinda hard because I'm totally biased when it comes to Pit Bomans. She's not only a fantastic jeweler, but also a close friend. So without further ado I proudly present the PIT B O M A N S - collection. 

Eigenaresse en designer, Pit Bomans, is van origine geen edelsmid, maar heeft de opleiding concepts & brands gevolgd aan het AMFI. Uit pure interesse en een voorliefde voor 'het creëren' meldde zij zich ongeveer 3 jaar geleden aan bij de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam. Toen ze later woonachtig was in New York heeft ze daar ook een vakopleiding gevolgd aan de Liloveve Art School

feather necklace  €59.00–€69.00

feather necklace €59.00–€69.00

New York is tevens de plek geweest waar zij is gestart met haar eigen label. "Het begon allemaal twee jaar terug. Ik merkte dat veel van mijn vrienden de sieraden die ik maakte mooi vonden en wilden dragen." vertelt Pit. Meer sieraden maken om die van haar zelf niet steeds te hoeven uitlenen was eigenlijk het prille begin van de PIT B O M A N S - collection. Het begon klein met een eigen webshop. Momenteel zijn deze 'sexy solid souvernirs' ook te koop bij een selectief aantal winkels in Amsterdam en Rotterdam; Pop Up Store Jan Eef, Phintage by Hellen Yard en Louen

"Ik houd geen rekening met modegrillen of massatrends. ik maak vooral dingen waar ik zelf in geloof." 

Als je de sieraden en de website bekijkt ontdek je al snel dat de 'Native American culture' als een rode draad door Pit's ontwerpen heen loopt. "De oorspronkelijke, authentieke manier van leven spreekt mij enorm aan." De leren kleding, de verentooi en de kleurrijke lichaamsversieringen zijn een grote inspiratiebron. Dit thema vormt dan ook de basis van de collectie. Over een aantal jaar hoopt Pit ook internationaal voet aan de grond te hebben. Een multinational worden is geen must, maar om haar eigen 'goods' te zien liggen in haar lievelingswinkels in steden als; LA, New York en Parijs 'would be a dream come true'. 


Pit's favourites

fotografie  Zahra Reijs

fotografie Zahra Reijs

Stad: the City of Angels, LA.

Bar/restaurant: BAR in Rotterdam 

Store: Margreeth Olsthoorn, Schilderstraat 5, Rotterdam.

Brand: Isabel Marant.

Beauty product: The color 7 + 8 by Swedish makeup artist Katarina Håkansson

Uit eigen collectie: de Tipi Bracelet. 

Any last words: "You only have one life to live!"

Ik zou Alter inhuren wanneer ..."ik voor een premiere of een openingsfeestje echt compleet afgestyled voor de dag wil komen. Het lijkt me heerlijk als iemand je smaak begrijpt en dit verder voor je uitwerkt."  

Ik hoop dat ik jullie zo objectief mogelijk heb kunnen vertellen over Pit en haar sieraden. Zo niet? Jammer dan,'that's what friends are for!' Ik zou zeggen allemaal naar de winkel en kopen, kopen, kopen! ;-)

 

Op dit moment loopt er nog een X-mas SALE. Tot 31-12-'14 ontvang je 20% korting op alle souvenirs

Selina MartinComment