Buy nothing new month

Oktober is uitgeroepen tot Buy Nothing New maand. Poeh, dat klinkt als een hele uitdaging. Wat doe ik dan aan naar die ene borrel en wat als mijn tandpasta op is? Op zich wel gunstig voor je portemonnee! Even een maandje sparen of juist dat geld gebruiken om leuke dingen van te doen. Hmm, daar zit dus best wel wat in. Kijk mee naar mijn tiplijst en schrijf je in als je durft. 

Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van al die maanden waarin weer iets (extra's) moet of centraal staat. Maar met de Buy Nothing New maand hoef je eigenlijk helemaal niks. Nou ja, je verplicht jezelf om een maand lang niets nieuws te kopen als een soort detox voor je ziel. Kijk! Pak je die trend ook direct even mee en je wordt er lang niet zo hongerig (lees chagerijning) van. Daarbij houd je ineens een leuk bedrag 'over'. Welke vrouw wil dat nou niet? Dan kun je in november misschien die mooie oversized coat kopen?! Yes, dit klinkt als een plan. 

Hier wat tips om deze barre herfstmaand zo comfortabel mogelijk door te komen. 

1. Organiseer een kledingruil! Hoe je dit aanpakt lees je hier

2. Een goede closet clean up staat garant voor mooie, 'nieuwe' vondsten uit je eigen gratis kledingkast! Leuke opdracht: draag elke dag iets wat je al langer dan een jaar niet hebt gedragen, dan weet je daarna ook direct of we hier te maken hebben met een miskoop of een long lost treasure

3. hier een leuke bijkomstigheid ..... tweedehands mag natuurlijk wel! Ga eens kijken bij REWEAR, daar kun je zelfs high end designerkleding met elkaar ruilen! Of ga lekker een middagje struinen op de IJ-hallen. 

4. bekijk de tips van andere deelnemers op de website. 

5. Lenen in plaats van kopen. Met de Peerby app kun je een oproep doen bij je buren. Zo is een boormachine, een extra matras of een usb-kabeltje snel gevonden. 

6. Go DIY! Er is niks leukers dan van niets iets te maken. Bekijk voor inspiratie eens het Pinterestbord van mijn goede vriendinnen en interieur stylistes, Marit Platjouw en Bianca Hidajat

We zitten al op de helft van oktober, maar voor wie het toch nog leuk lijkt om aan te haken OF het in november gewoon nog eens rustig wil overdoen, hier nog even duidelijk de spelregels.

Wat wel?
Tweedehands kopen, weggeven, ruilen, delen, lenen, huren, zelf maken, repareren, opleuken & herontdekken. Vergeten kledingstukken opnieuw gaan dragen, blij worden van teruggevonden spullen, geld besparen en leuke  ervaringen opdoen.

Wat niet?
Spullen gloednieuw kopen (op eten & drinken, medicijnen en cosmetica na). Thank God for that, maar waarschijnlijk zou je ook best een maand kunnen leven zonder cosmetica en eten & drinken kun je ook vinden door some good old fashioned wildplukken en, voor wie het aandurft, dumpster diving.

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram

Be resourceful and buy nothing new

 

Selina MartinComment