Alter advise - The art of mixing

Making cheap look classy, that's the art of mixing it up. Vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker waar. Vaak kom je al een heel eind door je niet te laten leiden door de etalages en paspoppen, maar af te gaan op je eigen intuïtie. 

Wie er niet uit wil zien als de rest van Nederland, krijgt de moeilijke taak om alle schreeuwerige reclame en kant en klare setjes in de winkel te negeren en totaal op eigen koers te varen. Dit vergt veel oefening en een goed 'mode oog'. Je screent als het ware de kledingrekken en pakt waar je oog op valt. Je beoordeelt het gevonden kledingstuk op prijs/kwaliteit en bedenkt of het een waardevolle aanvulling is op je huidige garderobe. Het kan ook zijn dat dit item een oudere variant vervangt. Haal dat oude votje thuis dan ook meteen uit de kast. Zo draag je altijd het beste dat je in huis hebt en showcase je ook direct de beste versie van jezelf.

Het is ook een aanrader om eens vaker naar de stad te gaan, zonder de directe intentie om iets te moeten kopen. Zo kun je deze skill oefenen en optimaliseren. 

Put your trust in accessories, customize and mix designer, mainstream and vintage clothes. Combineer een ZARA basic met originele, authentieke accessoire and make it your own. Als er één ding is waar je beter niet op kunt besparen, dan zijn het wel schoenen. Schoenen maken of kraken je gehele outfit. Hoe mooi en sophisticated je jurkje dan ook mag zijn, met een goedkope schoen haal je de hele look naar beneden. Terwijl je met een stijlvolle pointy pump je jeans er super chique uit kan laten zien! Een schoen kan dus veel doen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor je tas! Ach, die schuif je dan maar onder het kopje; investment pieces ;-).

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram

Here's to celebrating your own style!

Selina MartinComment