Alter Find - REAL FAKE STUDIOS

Fake Fur, is dat nou wel echt zo mooi, zo zacht en zo glamorous as the real deal? REAL FAKE STUDIOS bewijst dat het kan. Niet dat ze nu met iets totaal nieuws aankomen, ook Stella McCartney, Vivienne Westwood en Calvin Klein are caught by the fake fur fever.

Een tijdje geleden sprak ik Abigail Bakker die samen met haar tweelingzus Lavinia al meerdere concsious kledinglabels heeft opgezet. Sinds zes jaar is ze vega en vegan. "Dus nee, ik draag ook echt geen leren schoenen." Waar je dan in godsnaam je schoenen koopt is mij voor alsnog een raadsel, maar Abigail ziet er altijd top uit, dus blijkbaar is er iets wat ik niet weet. "Oei, dat klinkt niet goed, snel verder luisteren!" 

Met allerhande groene, eerlijke en bewuste initiatieven die als paddestoelen uit de grond poppen, zou je denken dat het wel goed, oké, een stuk beter gaat, met de mode industrie. Toch worden er tot op heden 100 miljoen dieren per jaar afgeslacht voor de mode. Dat is toch wel een schokkend hoog getal. 

De tweeling begon in 2010 met Twin Couture. In de collectie werd geen wol, zijde, bont en leer gebruikt. Om toch kleding te kunnen maken die op leer lijkt, werd in de wintercollectie voor 2012 stof van boomschors geproduceerd. Toch redde het label het, vanwege de financiële crisis, niet en sloot Twin Couture in 2012 haar deuren. 

Daarna volgde Geiten Wollen Shirts, en met succes, want de eerlijk gemaakte collectie van biologisch katoen, die ook nog geproduceerd wordt met een lage CO2 uitstoot, gaat hartstikke goed. Je hebt ze vast al eens gespot tijdens de Indie Brands Local Goods Weekend Market, in hun eigen pop-up store of tijdens een festival. Gelukkig zijn ze dagelijks te vinden bij Gekaapt op de Bilderdijkstraat. Heerlijke basics die je nooit meer uit wilt doen.

Goed, waar gaat dit allemaal naartoe? Oh, ja how to become an original faker. Het gaat hier niet om vingertjes wijzen, maar om de massa van de juiste vleesvervanger te voorzien. Je kiest bij REAL FAKE STUDIOS niet (alleen) voor het dier, maar zeker ook om het toffe ontwerp. Je kiest met je hart en vandaar dat er bij alle items ook een hartje bij zit dat je ook op andere kledingstukken kunt spelden. Zoiets als de pink ribbon en het Livestrong bandje. Je draagt er iets mee uit, maar kan er ook voor kiezen dit niet te doen. The choice is yours. 

Wat nog leuk is om te vertellen is dat de volledige huisstijl van REAL FAKE STUDIOS is gedaan door PUP creative agency. Voor wie PUP nog niet kent, ze hebben ook een super tof magazine waarin eigenlijk alles wat PUP is en doet samenkomt. Bekijk hier de teaser van PUPMAG #2.

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram

Faking it, has never been this good. 

Selina MartinComment