Alter find - Malababa

Vorig weekend was ik in Madrid. Een heerlijke stad om te eten, maar ik had niet verwacht er ook verrast te worden op modegebied. Het tegendeel werd mij bewezen bij Malababa. 

De Malababa flagshipstore vind je in de leukste wijk van Madrid, Chueca. Het is er een wirwar aan straatjes die allemaal even leuk zijn. Je vind er fijne eettentjes, allerhande speciaalzaken en mooie boetieks voor dames en heren. Meer hierover in een volgende post, maar voor nu even terug naar mijn gevonden schat.

Malababa is een Spaans merk dat in 1997 werd opgericht door Anna Carrasco en Jaime Lara. Het mooie hoekpand aan de Calle Santa Teresa viel direct op. Hier wil je naar binnen riep het. Het interieur is volledig in sinq met de collectie en geeft een mooi, niet te gestileerd, beeld van het merk. Het geheel doet aan als een boetiek dus ik was ook zeer verrast toen niet alleen de tassen, maar ook de sieraden én de schoenen allemaal van hetzelfde merk bleken te zijn! 

De prijs/kwaliteitverhouding is verbluffend en het ontwerp doet niet onder voor de wel bekende Scandinavische design hoogstandjes. Ook leuk om te weten is dat de workshop zich in het souterrain van de winkel bevindt en alle prototypes daar worden ontworpen en gemaakt. Daarna wordt het op andere plekken in Spanje in productie genomen, maar nog steeds alles met de hand en volgens oude tradities. Het resultaat, zoals ze zelf zeggen, is: "An exclusive finish that gives each collection a unique color range." Ook bij Malababa staat craftmanship en het behouden van oude technieken hoog in het vaandel. 

Hier ter inspiratie mijn Malababa verlangijstje.

- De Francis earring gold, perfect voor NYE!

- De Dionisia Medium Grey handbag, again perfection. This time in the daily handbag department. En een mooie contrasterende kleur tegen mijn, meestal volledige, zwarte outfit. 

- De Antonieta Heels Black, omdat een vrouw nooit teveel pumps kan hebben en deze, aan de voet, echt geweldig staan! 

Ze hebben NU hun midseason SALE, dus ga snel kijken! Want more Alter fun? Come follow me on Instagram

 

Doing it the Spanish way.

 

 

Selina MartinComment