Getting Personal - review 2014

Lotte Rensen, oprichtster van Ambitieuze Meisjes, vroeg mij en andere Ambitieuze Meisjes uit ons netwerk een persoonlijke terugblik te schrijven. Dit leverde een indrukwekkende reeks aan blogs op, over zakelijke successen en privé geluksmomenten. Geïnspireerd door Punkmedia‘s jaarlijkse internet-hit ‘Mijn Moment‘, hier mijn terugblik op 2014.

2014 was een zeer bijzonder jaar. Na mijn zwangerschapsverlof ging ik in januari full on van start met Alter. Ik gebruikte mijn online journal om mensen te bereiken en mijn passie voor mode te delen. In het begin vond ik het moeilijk om een goede schrijfstijl te vinden. Ik begon zelfs eerst in het Engels, maar na een paar weken begon ik me af te vragen voor wie ik eigenlijk schreef en wat ik wilde met mijn blog. Al gauw kwam ik erachter dat ik geen fashionblogger ben en dat ik mensen juist graag wilt educaten in plaats van te laten zien wat ik vandaag aan heb en waar je dat kunt kopen. Het moest dus ‘serieuzer’, het moesten artikelen worden, meer magazine-achtig. Naarmate ik meer schreef ging het me steeds gemakkelijker af en merkte ik dat de switch naar het Nederlands bovendien ook meer volgers opleverde.

In het begin schreef ik, zeer ambitieus, drie posts per week. Dat bleek al gauw een enorme taak naast mijn parttime baan als leerkracht en daarbij moeder van twee kindjes. Daarnaast kwam er ook offline steeds meer werk. Het begon met de personal styling voor Hanna Verboom. Zij was mijn eerste ‘echte’ klant. Daarna ging het hard, Jelle Brandt Corstius, Hadewych Minis, Tessa Rose Jackson en zelfs Halina Reijn kwamen voorbij. Ook mijn vaste (particuliere) klantenbasis begon te groeien.

Op het gebied van fashion styling I had many firsts. Een lookbook shoot, een heuse editorial (voor het Ambitieuze Meisjes Magazine #2), een press shoot én een campagne shoot. Ik weet niet of er nog meer soorten zijn, maar deze firsts waren in ieder geval erg leerzaam en geweldig om te doen!

Het bolwerken van zoveel verschillende taken zou ik trouwens niemand aanraden. De werkdruk was, met momenten, dan ook niet te harden. Het steeds opnieuw vinden van balans is just plain old hard work, maar teruggaan naar mijn oude leventje als juf was ook echt geen optie meer. Na jaren van plannen en afwachten van het juiste moment voor een carrière switch, bleek natuurlijk, zoals het clichés betaamd, dat er helemaal geen ‘juiste tijd’ is voor dit soort dingen. Je moet het gewoon doen en de risico’s (tijdelijk even) voor lief nemen. Echt heel eng om op jezelf te vertrouwen, dat je het wel redt ondanks dat er geen sprake meer is van een werkgever en een maandelijks salaris. Alle veiligheid valt in één keer weg en daar moet je dan mee dealen.

Verrassend genoeg is deze meest stressvolle periode van mijn leven ook de meest energieke en waardevolste. Ik heb zoveel bijgeleerd over mezelf en mijn eigen kunnen, dat had ik voor geen goud willen missen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik me in 2014 rijker heb gevoeld dan voorgaande jaren al vertelt mijn bankrekening mij een heel ander verhaal ;-).

Als ik vooruit kijk gaat mijn hart alleen nog maar sneller kloppen en is het zeer aannemelijk dat ik begin 2015 mijn laatste stukje zekerheid (mijn anderhalve dag voor de klas) vaarwel ga zeggen. Doodeng natuurlijk, maar ja dat is nou eenmaal het leven van een ondernemer.

Ik vond het super om mijn jaar met jullie te delen en nodig jullie van harte uit om mij te komen volgen. Ga naar www.thisisalter.nl voor meer info en anders zie ik je vast snel bij één van de AM Meet Up’s

Look back, before looking forward. 

Selina MartinComment