1 on 1 with - Things I Like Things I Love

Things I Like Things I Love zal niet iedereen meer vreemd in de oren klinken. Met zeven verkooplocaties in Amsterdam, een webshop, een shop in Arnhem en plannen voor een nieuwe winkel in Utrecht gaat het goed met de dames van Things I Like.

P1030710.JPG

Vandaag spreek ik met Petra Verwaal. Zij maakt deel uit van het 'masterduo' achter Things I Like. Sanne Overmaat is er vandaag niet bij, maar de twee zijn zo close, dat ze zelfs voor elkaar kunnen spreken. Vriendinnen van het eerste uur dus en daarnaast ook zakenpartners. 

De combinatie van Petra's business instinct , Sanne's neus voor mooie dingen en de gezamenlijk liefde voor mode en interieur = Things I Like Things I Love. "Het is een verzamelplek van kleding, accessoires en alles wat we mooi vinden" zegt Petra. Nieuw en secondhand mogen naast elkaar bestaan. Ook is er plek voor fotografie en worden er regelmatig speciale shoppingevents georganiseerd. 

"We zijn de smaakvolle buurtsuper." Zelf ben ik het helemaal eens met deze uitspraak van Petra. Op de Jan Eef loop je er gemakkelijk even naar binnen. Het is laagdrempelig en betaalbaar. Voor velen van ons is het de winkel waar we eerst naartoe gaan, voordat we door fietsen naar het centrum. Nog vaker fiets je direct terug naar huis omdat je al dubbel en dwars geslaagd bent. Ook voor originele cadeautjes kom ik er graag. 

In het begin hing er vooral veel secondhand aangevuld met wat nieuwe stuks, maar dat is nu zo'n beetje andersom. "Wij volgen heel erg onze eigen inspiratie, voor ons is de nadruk meer op nieuw komen te liggen." Naast alle one of a kind's is Things I Like nu ook bezig met de productie van een eigen basicslijn. Dit gebeurt in Azië waar ze sowieso al veel van de inkoop doen. 

Naast de winkel(s) en de webshop weten veel mensen niet dat Things I Like ook is in te huren voor interieurstyling. Ze hebben recent een klus gedaan voor het net geopende fashion Hotel Dwars in de Utrechtsestraat. Wanneer je de foto's bekijkt is het 'oog van de meester' direct te herkennen. Niet alleen een winkel dus, maar ook te boeken voor allerhande stylingklussen. 


Petra's Favourites:

stad: Barcelona voor het eten en het strand en London voor het shoppen.

Bar/restaurant: Toscanini aan de Lindegracht, al 20 jaar goed!

Store: Harvest and Company is een nieuwe winkel, van een goede vriendin van mij, op de Tweede Helmersstraat. Mooie spullen, goede smaak echt een aanrader. Ook voor high quality vintage.

In store item: Zonder twijfel de high waisted rib legging! Echt tot aan de navel, lekker zacht en super mooi.

Vagabond cut outs -  vagabond.com  

Vagabond cut outs - vagabond.com 

beauty product: Ik kan niet zonder mijn dagcrème.

brand: Vagabond, Sanne en ik zijn helemaal in love met dit Zweedse schoenenmerk en hebben beide meerdere paren in onze 'collectie' 

Any last words: "alles dat je energie geeft, groeit."  

Ik huur Alter in: "...omdat een stylist met een heel andere blik naar jou en je persoonlijke stijl kijkt. Niet iedereen heeft oog voor styling, dus waarom geen hulp vragen? Waarom eet je in een restaurant? Same thing." 

Voor openingstijden en overige store info check de website.

Selina MartinComment