1 on 1 with - Lemonade Amsterdam

Gespot in GTST en LINDA Magazine. Ontwerpster, Nathalie Klok, ontmoette ik tijdens de Amsterdam Fashionweek. Deze self proclaimed kunstenares staat op het punt commercieel te gaan en scoort nu al een hit met haar Animal Necklaces

overhemdkussens 1.jpg

Nathalie is afgestudeerd als sociaal psychologe, moeder van vier kinderen, geboren in België en eigenaresse van het creatief lifestyle label LemonadeAmsterdam. Deze energieke doener deed voorheen marketing onderzoek voor o.a. reclamebureaus, maar had altijd al a need to create. Het begon met het opzeggen van haar, goed betaalde, baan en een oriëntatiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie. Daar leerde ze op een andere manier kijken naar kleuren en stoffen. Haar eerste ontwerp waren kussenhoezen met 'een boodschap', daarna volgde er bankhoezen gemaakt van oude jeans. 

"Ik voel me meer een kunstenares dan wat anders." zegt Nathalie. Het idee achter de Animal Necklace is eigenlijk een knipoog naar de bioindustrie. Bio en Eco zijn niet meer weg te denken termen. Nathalie heeft dit bio-ideaal in een gimmick willen stoppen. "Ketting + dier = Animal Necklace". Op die manier kun je je liefde voor de dieren, op een speelse en onverwachte manier, uitdragen. De secondhand diertjes worden door Nathalie overal gevonden en gekocht. Ze zijn allemaal one of a kind en worden met liefde omgetoverd tot een hanger met een 'stiekeme boodschap'. Het moet gezegd, ook zonder 'boodschap' blijft het een kek hebbedingtje. 

De sieraden van LemonadeAmsterdam zijn o.a. te koop bij Parisienne in de 9 straatjes en te bestellen via de eigen website. Vanaf €35,-.

Leuk weetje: Als je de komende weken goed oplet tijdens RTL Boulevard zie je ook daar een Animal Necklace voorbij komen!

Selina MartinComment