On trend - orange lipstick

Afgelopen herfst en winter waren alle runway's nog gevuld met een statement dark lip, but come spring veranderd niet alleen het seizoen, maar ook de kleur op onze lippen. Zoals de titel al doet vermoeden is oranje dé nieuwe lipkleur. So forget red and try something fresh. 

Als het aankomt op make up kleuren voor komend seizoen staat oranje bovenaan ieders verlanglijst. Tangerine, coral, amber, the shade doesn't matter. Wanneer je klaar bent met die klassieke rode lip is oranje zeker het proberen waard. De regels zijn hier eigenlijk hetzelfde als bij iedere andere statement lipcolor. It's all about balance. Oogschaduw, eyeliner en mascara mogen naar de achtergrond 'verdwijnen', en  beperkt worden aangebracht. De lip krijgt zo alle aandacht. 

Wanneer je kiest voor een oranje lipkleur is het belangrijk rekening te houden met je eigen huidtint. Heb je een bleke huid, ga dan voor een zachte variant met een perzik ondertoon. Alle dames met een donkere of gebronsde huid kunnen helemaal los gaan en kiezen voor rijk, gebrande oranje tinten. 

Nog een leuk weetje; the orange lip works for everyone, and for all ages

Beauty Director Catherine Piercy and model Lindsey Wixson laten je zien hoe je je look kunt opfrissen met een bold orange lip.

Mijn favoriete oranje lipstick is die van Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Lipstick in Le Orange nr. 13. Onder andere te koop bij Douglas en op de beauty afdeling in de Bijenkorf. Goedkoop is'ie niet, € 33,95, maar ik verzeker je dat je geen spijt zult krijgen! 

Selina MartinComment