How to - Denim

Zoals velen van ons ben ik altijd opzoek naar dé perfecte blue jeans. Ik ben al een aantal keer van brand en fit veranderd, maar toch heb ik één favoriet .... de klassieke Levis 501. 

Deze klassieker is wereldwijd al meer dan 4 miljoen keer verkocht. Daarmee is het dus een echte bestseller. De rugged, golddiggers jeans werd in 1873 ontworpen en gemaakt door Levi Strauss en Jacob Davis. 

Dat deze broek zo'n succes is geworden hebben ze ten eerste te danken aan de goede kwaliteit van het product. Een ieder die een 501 in zijn collectie heeft, heeft'm waarschijnlijk al jaren. En de regel luidt; hoe ouder hij wordt, hoe mooier. De tragische dag dat hij dan toch eindelijk doorscheurt, is er één die je niet snel vergeet. De pasvorm, die recht over de heupen loopt met een licht uitlopende pijpopening en kenmerkende knoopgulp is uniek en tijdloos. Vooral met een omgeslagen pijp en een high heel of juist in combinatie met een platte slip on, super sexy! Zó hoort een blue jean eruit te zien. 

Wanneer je opzoek gaat naar jou ideale jeans houdt dan het volgende in je achterhoofd!

1. De V-naad. Dit is de naad boven de kontzakken. Deze  moet een V-vorm hebben. Loopt'ie rond, dan lijken je billen optisch ronder. Zit de naad er niet lijken je billen juist veel groter dan ze in werkelijkheid zijn! Je hele achterkant lijkt dan één bil te zijn. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Een kont willen we allemaal, maar wel in proportie graag.

2. Afstand creërenOm optisch kleinere billen te creëren mag de afstand tussen de zakken niet meer dan tien centimeter zijn. 

3. Bol of juist plat? Het werkt eigenlijk heel simpel. Wanneer de zakken hoog zitten 'lift' dit de bilpartij en krijg je vollere billen. Wanneer de zakken laag zitten, lijken je billen platter. Beide opties kunnen overigens precies zijn wat je zoekt. Een boyfriend heeft immers lagere zakken, maar dat staat dan wel weer lekker nonchalant. Het is dus maar net waar je zin in hebt.

4. Zonder 'voorgebakken' rondingen. Leg een jeans eens plat op de grond. Zie je dan de ronding van de heup al ingesneden? On to the next, deze zal je heupen alleen maar breder doen lijken.

5. Jeans, geen legging! Let bij aankoop van een nieuwe jeans altijd op het percentage elastaan. 2 procent maakt de broek draagbaar en comfortabel. Zit er meer in, dan loopt je broek uit en belandt hij al snel ergens achter in de kast. 

6. Zip it up. Let goed op hoe lang de rits is. Een korte rits maakt voller en ronder, een lange sluiting (zoals bij de Levi's 501) 'pakt' je buikje in en maakt juist slanker. 

7. Style tip. Voorgeprepareerde slijtage in het kruis/bovenbeen en in de knieholtes are considered not done! Je jeans hoor je zelf in te 'werken'. 

8. Wasvoorschrift. Je jeans blijft het langst mooi als je hem zo min mogelijk wast. Als het dan toch moet, dan graag binnenstebuiten. Oh, en sowieso nooit in de droger!!

Selina MartinComment