Getting Personal - What not to Wear

Maandagochtend keek ik weer eens naar het heerlijke TLC programma What not to Wear en moest ik, net als Stacy en Clinton, toch een traantje wegpinken na de uitspraken van deelnemend kandidate, Amanda. So here's a shoutout to all you mommy's out there!  

Als moeder heb je altijd een dubbelrol en ben je minimaal twee dingen tegelijk aan het doen. Thank God, for my multitasking skills, want anders zou ik sommige dagen niet eens overleven. Op dit moment heb ik twee kinderen, ben ik (parttime) groepsleerkracht en kindercoach, stylist en personal shopper en werk ik, zoals jullie weten, aan een online journal. Oh, ja ik ben ook nog de vriendin van mijn vriend, de grote zus, het oudste kleinkind, een vriendin voor mijn vriendinnen en ergens in al die drukte ben ik ook nog gewoon mezelf. Tenminste dat is de bedoeling. 

Nu klinkt dit misschien als achterlijk veel en denk je wellicht; waar ben je dan ook in hemelsnaam aan begonnen, maar dit is mijn leven en volgens mij verschilt het niet zo gek veel van een heleboel andere moeders. Toch? Of ben ik nou gek? Ik houd van mijn drukke bestaan, maar moet soms wel vechten voor balans. 

Om een impressie te geven van de aflevering volgt er hier een 3:34 min durende recap

Jammer genoeg is de intake er uitgeknipt, want dat was nou juist wat mij triggerde om deze  personal post te schrijven. Waar het op neer kwam is dat ze, mede door haar drie zwangerschappen, haar zelfvertrouwen volledig was verloren. Daarbij had ze ook een negatief zelfbeeld ontwikkelt en verbergt ze zich letterlijk achter haar online persona, veel te grote sloeber kleding en een brede glimlach. Does that ring any bells? Misschien niet in zo'n extreme maten, maar ook bij mij raakte het een gevoelige snaar. 

Maar goed, genoeg gezeurd en gesnotterd, we moeten door! Wat te doen aan dat postnatale lijf? Natuurlijk is goede voeding belangrijk, regelmatig sporten om de boel weer in-shape te krijgen én een handje vol style trics. Trucjes? "Yeah, baby fake it until you make it!" 

1. Een overslag jurkje creeërt een hoge, smalle taille. De aandacht gaat weg van de buik en de blik wordt naar het smalste punt getrokken. Wanneer je dit het komend seizoen ook nog combineert met een statement necklace en een stel mooi, gebruinde blote benen is er helemaal niemand meer die naar je mummy tummy kijkt!

2. Ook een mooie high waisted jeans is een goede optie. Met een Instant tummy tuck als resultaat. Elongate those legs! Kies voor een rechte of juist flared jeans in een donkere wassing. Als je gaat voor een zwarte jeans met een zwarte schoen lijken je benen, door de ondoorbroken lijn, nog langer. 

3. Natuurlijk kun je ook kiezen voor corrigerend ondergoed. Neem wel de tijd om rond te shoppen, want deze aankoop komt heel nauw en is voor iedere vrouw verschillend. Niets zo verschrikkelijk als een knellende taille slip!

4. Losvallende V of U-neckline shirts zijn ook een goede keuze. De V en U hebben een verlengend effect. Een off-the-shoulder kan ook. Let wel op dat je een shirt koopt in je eigen maat. Wanneer je kiest voor (te) ruim zittende kleding krijg je er als vanzelf een maatje meer bij. Zonde!!

5. Draag je kleding in laagjes. Maak daarbij ook gebruik van verschillende materialen. Zo creëer je een interessante, afleidende, aandachtvragende look. Buik? Welke buik?!

Dus like & share met alle andere 'buikdragers' van Nederland. Ik doe zelf ook vrolijk mee ;-). 

 

 

Selina MartinComment