Appropriate office wear - Part IV

Een goede basis is het halve werk. Daarom in deze editie de zwarte pump. Waar vind je dat prachtexemplaar en waar moet je opletten?

Een zwarte pump heeft iedere vrouw nodig. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar lang niet allemaal van dezelfde kwaliteit en geschiktheid voor a day at the office. Een platform heel is op kantoor natuurlijk not done, maar hoe geef je dan je toch al conservatievere outfit die trendy touch? Je wilt er natuurlijk niet bijlopen als een KLM stewardess. 

Er zijn een aantal regels als het aankomt op een goede basis pump.

1. Hij moet van echt leer zijn, ook de zool.

2. Hij moet een comfortabele hak hebben, waar je probleemloos de hele dag op door kunt.

3. Een goed voetbed, zodat je ze ook zonder blaren weer uit kunt trekken. 

4. Ga voor zwart, want met zwart zit je altijd goed. 

5. Draag nooit open schoenen! Een peeptoe is op kantoor ook uit den boze. 

6. Een hak van twaalf centimeter is de max. Dat lijkt me ook uitdaging genoeg!

 

Naast een goede basis pump zijn ballerina's en platte leren veterschoentjes ook een welkome afwisseling. Iedere dag op hakken is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. 

De merken die bekend staan als goed en comfortabel kun je meestal opdelen in twee categorieen; de eerste is het stylish en trendy merk waar iedereen bij zweert wanneer het aankomt op comfort (of het nu op de markt gebracht wordt als een comfort shoe of niet). De tweede lijn is degene die worden aangeboden als comfort shoe, maar vaak nogal podotherapeutisch ogen wanneer ze gedragen worden in combinatie met bijvoorbeeld een kokerrok. 

Hieronder wat bekende merken gesorteerd op prijs, maar dat hoeft niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van de schoen. 

Pricey (€350,00 and up): Christian Louboutin (maar let wel op, de rode zool wordt niet overal geappriceerd), Jimmy ChooManolo Blahnik en Miu Miu.

Mid-range (€150,00 - €350,00): Salvatore FerragamoAGLKate Spade, L.K Bennett en Reiss.

Affordable (onder €200,00): GeoxClarks en Unisa.

Budget friendly (onder €100,00): ZaraCOSDune en de Bijenkorf eigen merk. 

In de gallery een mooie collectie zwarte pumps. Weet je de 'echte' van de 'neppe' te onderscheiden?! 

Dit was het weer voor deze maand. Ben je er de volgende keer ook weer bij? Wil je nog meer fashionnews check dan ook eens mijn online journal at thisisalter.nl.

lfs, Selina

Selina MartinComment