The 11th of May it's Mothersday

Aankomende zondag is het weer Moederdag. Sinds een dikke 3 jaar ben ik zelf ook moeder en ik herinner me mijn eerste Moederdag nog als de dag van gisteren. Ontbijt op bed, een werkje van de kleine en natuurlijk een cadeau. Voor iedereen die nog geen idee heeft wat'ie mama dit jaar moet geven, hier een handige shoppinglist. 

Met een mooie bos bloemen maak je eigenlijk iedere vrouw blij. Een kleuter aan je bed die een, hard ingestudeerd, versje voor je opzegt is natuurlijk too cute! Maar als jij aan de beurt bent om een eigen cadeau voor je moeder te kopen zitten velen van ons met de handen in het haar. Ik heb een shoppinglist gemaakt waarmee ik je een eindje op weg help. Een pas bevallen moeder of eentje waarvan de kinderen al het huis uit zijn, dat vraagt om een ander cadeau. 

1. Young Mum, small kids. 

De jonge, vaak vermoeide moeder is vaak het blijst met een cadeau voor haarzelf. Ik spreek hier uit eigen ervaring, maar laat het me weten als je het er niet mee eens bent. Denk aan een dagje naar een Spa, een lingeriesetje, een middagje shoppen of een mooi sieraad. Is dit too much to handle? Blijf dan in dezelfde hoek, maar doe even een budget stapje achteruit. Een mooie lipstick van bijvoorbeeld Chanel of YSL, die fijne dagcrème die ze niet meer koopt, omdat ze hem te duur vind. Een middagje alleen thuis, om lekker aan te rommelen of in stilte een boek te lezen en wat dacht je van a morning off duty na een avondje uit?! 

Deze bar necklace van VanderBorne is klassiek, tijdloos en toch veelzijdig. Het geeft je basic white tee of LBD net even wat extra.  

Simple golden bar necklace by  VanderBorne  €129

Simple golden bar necklace by VanderBorne €129

Kies je voor een lipstick dan is oranje the way to go. Oranje is deze lente en zomer dé lipkleur om mee gezien te worden. Houdt wel rekening met de huidtint van de persoon aan wie je het geeft. Meer tips vind je hier

2. Grown* Mum, grown kids. 

                                 * trying nog to say old ;-). 

Jullie moeders zijn wellicht al Oma geworden. Iedere Oma is idolaat van haar kleinkind(eren) en met een leuk knutselwerkje kom je al een heel eind. Die prachtige bos bloemen is ook hier altijd een hit. Misschien dit jaar eens geen 'echt' cadeau, maar een mooie brief of een zelfgeschreven gedicht waarin je laat zien wat ze voor jou betekent? Absolute tearjerker!  

En voor de mooiste bloemen ga je natuurlijk naar Pompon! Het is er niet goedkoop, maar
ze maken dan ook erg mooie boeketten. Een standaard boeketje dat al in een emmertje klaar staat? Daar doen ze niet aan. Het  samenstellen van een boeket is een persoonlijk en smaakgevoelig werkje. De twee dames die er werken weten van wanten en helpen je graag bij keuzestress. 

Pompon , Prinsengracht 8-10, Amsterdam. Ma - Vr 09.00 - 18.00, Za 09.00 - 17.00. 

Pompon, Prinsengracht 8-10, Amsterdam. Ma - Vr 09.00 - 18.00, Za 09.00 - 17.00. 

Onder het mom van beter goed gejat, dan slecht bedacht kun je bij de Poëzie-Leestafel en JIP ook terecht voor een mooie selectie aan prenten en gedichten. JIP is ook te vinden bij de meiden van Things I Like Things I Love op de Jan Eef in Amsterdam West.

b60b92e9f5ea1eadf1777acfff2e3154.jpg

Ik wens iedereen alvast een liefdevolle Moederdag. Laat me weten wat je hebt gekregen of gegeven!