wedding season kick off

Van begin mei tot zo'n beetje half oktober barst het bruiloften  geweld weer los. Overal in het land wagen verliefde stelletjes zich aan het voor altijd samen zijn. Ik mag dit jaar ook twee huwelijken bijwonen en dan rijst natuurlijk de vraag ... Wat trek ik aan?!  

Wat je aantrekt hangt samen met een aantal factoren; 

- Hoe goed ken je de bruid of bruidegom en ben je, zoals dat zo mooi heet, part of the wedding party? 

- Wat is de Dresscode? Smart casual, Cocktail, Tenue de Ville of misschien wel White Tie. En als er geen Dresscode is, wat dan? 

- Hoe ziet de dag eruit? Is er een kerkelijke ceremonie en wordt er wellicht al op de uitnodiging aangegeven dat er ruimte is voor een wardrobe change? Sta je 's middags op een boot en 's avonds op de dansvloer? Dan is het wisselen van schoeisel misschien al genoeg, maar is er een duidelijke verschil tussen de daytime activity's en de avond, dan vraagt dit toch om wat meer aanpassingen. Denk hierbij aan accessoires, make-up, schoenen en eventueel toch ook een ander jurkje. 

Het liefst draag je een jurkje dat zo veelzijdig is dat het met de dag 'meebuigt'. Heb jij er zo één? Nooit meer weg doen, this one's a keeper! Nu alleen nog zorgen dat je er over vijf jaar nog steeds in past ;-). 

Tijdens mijn eigen zoektocht kwam ik al snel bij ASOS terecht. Zij hebben een speciale department voor wedding guest dresses. Behalve het jurkje van Reiss komen ze allemaal hier vandaan. Deze jurkjes zijn ook uitermate geschikt als bridesmaids dress, maar dat moeten we misschien aan de Britten en de Amerikanen overlaten. Toch komen deze tradities met de jaren steeds meer overwaaien naar ons kleine Holland. Ook ik laat me dit jaar onderdompelen in een driedaags huwelijksevent .

Je hoort mij niet klagen hoor! Ik ben al jaren 'verslaafd' aan the American way of getting married. Inclusief een weddingplanner, registered gift list, guests gift bags , rehearsal dinner, bridesmaids, the whole shebang. Oh, en niet te vergeten the next morning brunch! Poeh, dat wordt nog een dure grap. Een rijke man heb ik ook al niet, dus dat wordt de loterij winnen of vanuit het niets een paar miljoen erven. Misschien moet ik die Vera Wang dress dan ook maar laten gaan? 

Oké, even terug naar de 'echte' wereld. Een leuk jurkje voor een bruiloft, coming up. Je mag op een bruiloft natuurlijk nooit de aandacht bij de bruid wegnemen, maar je hoeft ook niet te verdwijnen in het bloementjes behang. Daarom beginnen we vandaag met een paar prachtige bloemenjurkjes. 

Van links naar rechts zien we hier: Ted Baker Safiya midi dress, Love skater dress in floral, Ted Baker Taylar midi dress en Alice McCall botanical gates coast dress. 

Wil je eens wat anders dan je standaard zwarte jurkje en ben je wel in voor something bold? Kies dan eens voor zwart wit. Deze trend wordt ook wel monochrome genoemd. Natuurlijk mede afhankelijk van het jurkje, maar wellicht toch een ietwat meer casual look. 

Van links naar rechts zien we hier: Y.A.S. silka dress in mixed print, ASOS structured shift dress in stripe, Y.A.S. flamingo dress en French Connection dress in summer bark. De laatste is hier mijn favoriet. 

Toch liever wat meer naar de achtergrond. Blending in kan ook zonder het bekende 'grijze muizen effect'. Deze laatste selectie is wat meer ingetogen. Tenminste in kleur, want qua snit en ontwerp blijven het mooie, up to date, dresses. 

Wederom van links naar rechts: Ted Baker scuba dress mint, Whistles Alison dress, Reiss raw edge embellished dress en Karen Millen pencil dress cut out embroidery.

Alle voorbij gekomen jurkjes variëren in prijs van €100,00 - €450,00 Euro. Er zitten dus wat uitschieters bij, maar het gros is zeker betaalbaar te noemen. Dus ik zou zeggen ...

Choose your farvourite, and go crash some weddings!! 

Selina MartinComment