Alter advise - find a skirt that fits you best!

Stel je voor. Je zit op het terras en de lentezon straalt op je neer. Het is weer tijd voor blote benen. Of zoals Martin Bril het zou zeggen; "Rokjesdag!" Iedereen heeft een ander figuur en dus wat je vriendin zo leuk staat, zit bij jou misschien wel voor geen meter. Opzoek dus naar je eigen shape and skirt.   

Het vrouwelijk lichaam is onder te verdelen in zo'n twaalf figuurtypes. Vandaag komen de vier basistypes; Appel, Peer, IJshoorntje en Zandloper, aanbod. Veel vrouwen weten van zichzelf niet welk figuurtype ze zijn en hebben vaak moeite om hun figuur tot zijn recht te laten komen. Surprisingly so heeft je figuurtype weinig van doen met je gewicht of lengte. Ieder figuurtype kan maat 36 hebben, maar ook maat 42. Het is dus de kunst van het leren kijken naar je eigen shape en daar je kledingkeuzes op te baseren. Vandaag is de rok aan de beurt. 

De Appel

Tip: je grootste pluspunt is je decolleté. Showcase those boobies! De Appel kenmerkt zich door middelgrote borsten, dikke buik, platte kont en goed gevormde kuiten en enkels. Kies voor klokkende rokken met een hoge taille. De tailleband accentueert het smalste gedeelte van je torso en de rok waaiert uit over je buik. Hiermee maskeer je  mooi je mid-section. De kortere roklengte legt de nadruk op je goed gevormde benen. 

De Peer

Tip: verbreed je schouders met bijv. een pofmouwtje. Zo breng je ze in evenwicht met je heupen. De Peer kenmerkt zich door kleine borsten, platte buik, lange taille, flinke dijen, stevige kuiten en enkels. Deze A-lijn midi rokken zijn nog steeds erg on trend en aangezien ze perfect zijn voor jouw figuurtype zou ik er snel bij zijn nu ze nog zo gemakkelijk te vinden zijn. 

Het IJshoorntje

Tip: met je smalle heupen ben jij één van de weinige die er geweldig uitziet in een skinny jeans. Het IJshoorntje kenmerkt zich door brede schouders, kleine borsten, 'geen' taille, smalle heupen en lange, slanke benen. In een bodycon mini rok zie je er fantastisch uit! Deze form-fitting rok zal je lichte rondingen benadrukken en daarbij de focus leggen op your best feature, je benen. 

De Zandloper

Tip: kijk ook eens naar de Britse, queen of cooking, Nigella Lawson voor kleding inspiratie. De Zandloper kenmerkt zich door grote borsten, korte slanke taille en brede heupen. Oftewel het bekende Marilyn-Monroe-pin-up-figuur. Het zal geen verrassing zijn dat we het nu gaan hebben over de kokerrok. Deze rok is perfect voor het accentueren je curves en het gladstrijken van je dijen.  Het is daarmee de meest flatterende vorm voor een Zandloper. 

And remember .... 

Wanneer de optimale verhoudingen en pasvorm zijn gevonden wordt de confectiemaat van ondergeschikt belang.

Selina MartinComment