On trend - platform sandal

Deze week begint met een fijne trendreport. Ditmaal sandalen met plateauzool. Ja, das misschien wel even wennen, maar dat dachten we ook bij de Birckenstock en het Scholl klompje. Dat werd toch ook een hit? So be open minded, and the rest will follow. Voor het weet ren je naar de winkel.  

Een houten zool, een rubberen zool, suède of kurk. De plateauzolen zijn er in alle soorten en maten en hoogtes. Varierend van zo'n 2 tot wel 10 cm dik. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. The sky is the limit, want als je kijkt naar de runway's en de fashionshoots komen er soms plateauzolen van ruim 15 tot 20cm voorbij!! Duidelijk niet voor alledag, maar wel spectaculair om te zien. 

Als je eenmaal over het lompe, klompvoeten idee bent heen gestapt wil je waarschijnlijk niet anders meer. Niets zo fijn als een paar centimeter extra, zonder knellende voeten en een zere onderrug! De plateauzool of de platform, zoals'ie in de 'volksmond' ook wel genoemd wordt, is natuurlijk niet nieuw. In het discotijdperk werden ze volop gedragen door vrouwen én mannen. En voor wie de afgelopen herfst en winter heeft opgelet is ze vast ook al tegen gekomen in het straatbeeld. Vooral wanneer je je outfit een grunge touch wilt geven is de platform perfect. 

Deze lente en zomer is de plateauzool voor meerdere stijlen de go to shoe. High fashion brands als; Jimmy Choo, DKNY, FENDI, maar ook bij high street stores zoals ZARA, MANGO en, mijn online favoriet, Nasty Gal kun je platform sandals vinden. 

Have fun shopping for some extra hight! 

Selina MartinComment