Getting personal - My day in 10 pics

Er wordt mij vaak gevraagd wat ik allemaal doe als stylist. Wat is dat nou precies en ziet je dag er dan uit? Vandaag het antwoordt, my day in 10 pics.

IMG_3792.JPG

De dag begon met een blinkend pakketje van het Rotterdamse sieradenlabel Monocrafft. Deze werden later die avond gedragen door actrice Hanna Verboom tijdens het Eye Filmbal. Deze ringen had ik de week ervoor al gezien bij COTTONCAKE in de Amsterdamse Pijp. Na een leuk gesprek met eigenaresse Jorinde ontving ik de contactgegevens van Monocrafft's owner&designer, Merrel westhoff. Maar daarover meer in een volgende post. 

IMG_3809.JPG

Sieraden in m'n tas, and off we go. In Amsterdam is de fiets nog altijd het snelste vervoersmiddel. Je hebt geen wachttijden of gedoe met parkeren. Perfect dus voor een doelgericht rondje centrum. 

IMG_3797.JPG

First stop, Tenue de Nimes Mesdames in de Haarlemmerstraat. Dit is één van mijn favoriete winkels in Amsterdam. Ze verkopen er een mooie selectie jeans, accessoires en kledingmerken als; GanniLes Prairies de Paris en Acne. De service is er ook ouderwets goed!!

IMG_3804.JPG

Next stop, RAAK op de Leidsestraat. Toch nog even opzoek naar een back-up outfit voor vanavond. RAAK is bij veel bekende en onbekende Nederlanders erg geliefd. De veelzijdigheid van de winkel is een pré. Van casual tot eveningwear, ze hebben het allemaal. Vooral de bovenste twee verdiepingen zijn een bezoekje waard. Tip:"Breng wel een goed gevulde portemonnee mee." 

WOW, wat een geweldige loafers! Gespot bij The Kooples op de PC Hooftstraat. Fijne winkel met leuk personeel. Dat zie je jammer genoeg niet overal op de PC. The Kooples is een Brits merk dat bekend staat om het mixen van materialen. Lace & Leather gaan hier hand in hand. En als ik ergens een zwak voor heb ;-). 

Deze typische ren-en-vlieg-dag overleeft niemand zonder koffie, of zeg ik nu iets raars?! Sinds kort ben ik fan van de Scandinavian Embassy. Je vind ze aan het Sarphatipark en ze branden misschien wel dé beste koffie van Amsterdam.

Ladies and Gentlemen, the eagle has landed. De zilveren, handcrafted ringen zijn veilig aangekomen en zullen vanavond de classic black and white outfit net even een edgy randje geven. Thanks, Monocrafft!

Bij thuiskomst kruip ik nog even achter de computer om aan mijn online journal te werken. Mijn laatste post is een trendreport over platform sandals. Lezen? http://www.thisisalter.nl/new-blog/2014/4/4/raise-it-up

1505309_202460623275773_1549322932_n.jpg

Aan het eind van de middag race ik snel naar het dagverblijf om de kleintjes weer op te halen. Voor de geïnteresseerde mummy's onder ons, ik 'rij' een blue loop Quinny Yezz, the travel hero

IMG_3827.JPG

Nog een laatste update vanuit Eye en then it's off to bed. Leuk dat je meekeek, tot de volgende, tot part III. 

Love my job!
— Selina Martin
Selina MartinComment