Also a Mummy - commercieel is oke

De grote winkelketens zoals, Zara en H&M kennen we nu wel. Tijd voor iets nieuws. American Apparel, Topshop en Pull&Bear, die afgelopen vrijdag zijn eerste Nederlandse filiaal opende in de Amsterdamse Kalverstraat, hebben ook een toffe kids department.     

American Apparel staat bekend om hun strijd tegen kinderarbeid. De productie van hun kleding vind dan ook 'gewoon' plaats in Amerika en alle productiemedewerkers ontvangen een 'eerlijk' salaris. Daarnaast is het ook nog een sustainable brand. Dat wil zeggen dat ze bijna al het restmateriaal opnieuw gebruiken, dat er zonnepanelen op het dak staan en dat ze er naar streven hun uitstoot zo laag mogelijk te houden. Dus niet alleen mooi en goed voor je kindje, maar ook voor het milieu. Je betaalt er als consument wel net iets meer voor dan bij de reguliere winkelketens, maar dat is met deze informatie in je achterhoofd, misschien wel ineens geen punt meer. 

De collectie is opgedeeld in drie categorieen; babies, kids en youth. Het begint met rompertjes vanaf 3 maanden en loopt op tot 'echte' kleding voor 12 jarige. 

Het Britse Topshop, dat op dit moment furore maakt met hun collabaration collection met niemand minder dan Kate Moss. Lanceerde in April 2012 al een, toepasselijk genaamde, mini afdeling. "Topshop Mini, for fashion without age-limit". Of sustainability hier ook zo hoog in het vaandel staat? Tja, daar durf ik mijn hand ook niet voor in het vuur te steken, maar leuke kleding hebben ze wel. Van 3 - 18mnd kun je er terecht voor wild beprinte broekjes en truitjes. 

Mijn laatste ontdekking in het rijtje is Pull&Bear. 9 mei openden zij hun winkel in de Kalverstraat. Of ze daar ook kinderkleding verkopen weet ik nog niet, let's hope so. En anders is er altijd nog de online store. Daar waar American Apparel al redelijk breed inzet blijf het bij Pull&Bear voorlopig bij drie basics; sweatshirts, T-shirts en joggingbroeken, maar dan wel in allerlei stijlen en variaties. De lente/zomer collectie wordt overheerst door fijne pasteltinten en voor de meisjes is er hier en daar een bloemetjesmotief te vinden. De collectie is redelijk unisex te noemen en kan dus door iedereen gemixt en gedragen worden. Jammer genoeg beginnen ze wel pas bij maatje 104-110 (4 a 5 jaar), dus moet ik voorlopig nog even wachten. 

Going mainstream without going copycat, that's the trick.   

Selina MartinComment