Shoutout to my hometown!

's-Hertogenbosch. Bekend om zijn Bossche bollen, Carnaval, de Sint Jan, de Korteputstraat en zijn Brabantse gezelligheid. Maar wist je dat je er naast goed eten, ook goed kunt shoppen?! Hier alle highlights op een rijtje.

Ik ben zelf een echte Bossche en schreeuw dat graag van de daken. Trots als een pauw op mijn geliefde geboortestad, waar ik tot aan mijn 22e heb gewoond. Nu ik er een aantal jaren weg ben vind ik de stad, iedere keer als ik terug kom, nog een beetje mooier geworden. Maar voor ik beland in een pleidooi over de schoonheid van 's-Hertogenbosch zal ik het vandaag toch maar iets luchtiger houden en je vertellen welke plekken je echt niet mag missen wanneer je er zelf bent! 

Restaurant Brasserie Christoffel

Restaurant Brasserie Christoffel

We beginnen mè un lekker bekske koffie, zoals je dat zegt op z'n Bosch. Nu kun je dat op meer plekken doen, zoals bijvoorbeeld bij 't Keershuys of Zoetelief, maar Chrisftoffel heeft iets speciaals. De service is er on-Hollands goed en dan maakt het al gauw niet meer uit wat voor koekje erbij de koffie zit ;-). Ook voor de lunch is dit een echte aanrader. Adres: Korenbrugstraat 11. Openingstijden: ma vanaf 11.30 uur, di t/m zo vanaf 10.30 uur.

G-star Raw

G-star Raw

Nu ben ik zelf niet zo'n fan van G-Star, maar de winkel is, qua design, zeker één van de mooiste in Den Bosch en daarom dus een bezoekje waard. Adres: Visstraat 18-20. Openingstijden: ma, di, wo, za 10.00 - 18.00, do. 10.00 - 21.00 en zo 12.00 - 17.00. 

Re-issue

Re-issue

Wie sneakers zoekt gaat naar Re-issue, duh. Met merken als Nike, Carhartt, Ontour, Herschel, VANS en Penfield kom je hier niet alleen voor schoeisel, maar ook voor streetwise kleding en accesoires. Ben je nieuwsgierig, maar niet in de buurt? Check dan de webshop. Adres: Snellestraat 29A. Openingstijden: ma 13.00 - 18.00, di t/m vr 10.00 - 18.00, do tot 21.00, za 10.00 - 17.00, zo 13.00 - 17.00.

Cobra Mode

Cobra Mode

In dezelfde league als Finds kun je een stukje verder designer shoppen bij Cobra Mode. Sinds 1992 staat Cobra bekend als één van de meest exclusieve en trendsettende damesmodezaken van Nederland. Zo liet Cobra de Hollandse fashionista kennismaken met grote Belgische ontwerpers als Dries van NotenAnn Demeulemeester en Martin Margiela en introduceerde het merken als Diane van Furstenberg en Miu MiuAdres: klein Lombardje 2. Openingstijden: ma 13.00 - 18.00, di, wo, vr 10.00 - 18.00, do 10.00 - 20.00, za 10.00 - 17.00, zo 12.00 - 17.00. 

Huis Harperink

Huis Harperink

Voor het mooiste servies en glaswerk moet je naar Het Huis Harperink. De service is er super! De collectie is misschien niet mega verrassend, maar alle klassiekers zijn aanwezig. WedgwoodVilleroy&Boch, maar ook dit fantastische Iittala Taika servies, uit de categorie, ik heb'm zelf ook ;-). Adres: Vughterstraat 19. Openingstijden: di t/m vr 09.30 - 17.30, do tot 21.00, za 09.30 - 17.00.

Vintage Room

Vintage Room

Deze super leuke winkel vol kekke spullen voor je huis of de kinderkamer vind je wederom in de Snellestraat. Het is er lekker divers en eigenlijk wil je de hele winkel mee naar huis nemen. Ze verkopen er o.a. Eames meubelen, Cole & Son behang, Brio toys, Ladurée macarons en Mathieu Challieres volière lampen. Adres: Snellestraat 30. Openingstijden: di, wo, vr 10.00 - 18.00, do 10.00 - 21.00, za 10.00 - 17.00 zo op afspraak. 

Eetbar DIT

Eetbar DIT

Voor we doorgaan nog één final stop in de Snellestraat. Deze keer is nummer 24 aan de beurt. Hier vind je Eetbar DIT. Dit is mijn favoriete hang out en niet in de laatste plaats omdat één van mijn longtime friends hier werkt. De bijzondere kaart vol gekke, leuke en vooral ook lekkere hapjes zorgt ervoor dat je terug blijft komen. Ook de presentatie is iets om naar uit te kijken! Een berg friet uit een vergiet en chocolade mousse eet je van een garde. Oh, en voor de kleine zoete trek ... een Koetjesreep, ken je die nog?! Zit het vol probeer dan ook eens OOK DIT aan de overkant van de straat of bezoek het Mariapaviljoen. Zelfde eigenaar, andere locatie. Adres: Snellestraat 24 en26. Openingstijden: elke dag.  

Net om de hoek van die fijne Snellestraat vind je Kinderboekwinkel Nooitgenoeg. Een heerlijke plek om uren rond te snuffelen terwijl je je kids parkeert in de lees -en speelhoek. Zelf ook opzoek naar iets te lezen? Ga dan naar boekhandel Adr. Heinen in de Kerkstraat. Adres: Stoofstraat 22. Openingstijden: di t/m vr 10.00 - 18.00, do 10.00 - 19.00, za 10.00 - 17.00.

Finds

Finds

Nu even heel iets anders, iets totally upscale en alleen voor diegene met een shoefettish of een goed gevulde portomonnee of beide ;-). Finds is dé winkel voor designer shoes, designer bags, designer everything. Ook mannen kunnen hier trouwens terecht, maar hoofdzakelijk vind je hier de prachtigste pumps, sandals and flats van merken als; Alexander McQueen, Christian Louboutin, Balenciaga, Isabel Marant en Tod's. Adres: Verwersstraat 1. Openingstijden: ma 13.00 - 17.00, di t/m vr 10.30 - 18.00, do tot 21.00, za 10.00 - 17.00 en koopzondag 13.00 - 17.00.

Hunting Ensemble

Hunting Ensemble

Opening soon een hele fijne, nieuwe herenzaak, Hunting Ensemble. Met het spieken door de winkelruit en het bekijken van de webshop kan ik zeggen dat dit een geweldige aanwinst is voor de stad. Wat mij betreft openen ze ook direct een dames versie! Dus mannen van Hunting Ensemble ... dit is een oproep! Tja, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook deze winkel vind je in de Snellestraat. Adres: Snellestraat 22. Openingstijden: unknown.

And the list just go's on and on. Er zit niks anders op dan je spullen te pakken en een weekendje Den Bosch te boeken. En als je dat doet vergeet dan niet even langs te gaan bij de Verkadefabriek, Piet Zoomers, Westside, score een toffe (festival) outfit bij NoRobot & Friends, doe een Diezetocht (nog beter dan de Amsterdamse grachten), eet een echte Bossche Bol van Jan de Groot, haal een zakje snoep bij Tum Tum, loop op zaterdag een rondje over de mèrt a.k.a. de markt en haal het lekkerste softijsje ooit bij de IJsvogel. Zo, en nu stop ik er echt mee. 

Samen shoppen? Just you or with a group of friends check de website

Selina MartinComment