1 on 1 with - Madelyv Amsterdam

Wanneer je kindje net geboren is wil je niets liever dan het de hele dag dicht bij je houden en hoe doe je dat het makkelijkst? Met een draagdoek, maar dan wel één zonder geiten-wollen-sokken imago van MADELYV AMSTERDAM. 

madelyv_amsterdam_luxe_geschenkverpakking_4.jpg

Onder het motto; don't forget about yourself, willen de dames van MADELYV AMSTERDAM nog veel meer mooie dingen maken, maar ze zijn gestart met de draagdoek. Met dit statement piece hopen zij bekendheid te krijgen bij het grote publiek. Naast de alom bekende, Sophie de Giraf, wordt nu de draagdoek van MADELYV hét kraamcadeau om naar uit te kijken. 

Ondanks dat Madelon en Yvonne zelf nog geen moeder zijn is hun eerste product een draagdoek geworden. Veel van hun vriendinnen zijn net moeder of op dit moment zwanger. En waar maak je een moeder in spe nou écht blij mee? Het moet iets praktisch zijn, maar nog steeds de allure hebben van een persoonlijk cadeau. Na wat denk en speurwerk rolde daar het idee voor een draagdoek uit. 

Nou is een draagdoek niet bepaald iets nieuws op de babymarkt, sterker nog, draagdoeken worden al honderden jaren gebruikt door vrouwen over de hele wereld. Waarom zouden we er dan nog één nodig hebben? De meiden moeten toegeven dat ik daar een punt heb, maar zij zagen juist een enorme kans. De groep van 'niet-dragers' is enorm groot. De draagdoek heeft toch een beetje een ecologisch, hippie imago en veel jonge ouders, met name in de stad, identificeren zich daar niet mee. Zij kiezen vaak voor een ander 'vervoersmiddel' en daar wil MADELYV graag verandering in brengen.

"Onze draagdoeken zijn het modebewuste antwoord op die stoffige voorlopers. Je draagdoek is een accessoire, je gebruikt'm dagelijks, dus waarom niet afstemmen op je persoonlijke stijl?" 

Uit ervaring blijkt dat wanneer een ouder de draagdoek uitprobeert zij doorgaans aangenaam verrast zijn. Het knopen van zo'n ding is eigenlijk hartstikke simpel en snel aangeleerd. Dat het niet veilig zou zijn is ook een typisch broodje aap verhaal. Daarnaast vind je op de website een uitgebreide knoopinstructie. Je kunt je kindje tot wel 12kg met je meedragen. Ik moet zeggen dat ik dat mezelf ook niet zie doen, maar zeker voor de eerste 3 - 6 maanden is het super! Even snel een boodschap doen of broer/zus ophalen bij het dagverblijf zonder die hele wagen weer te moeten pakken. Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen, de website staat er vol mee, maar het gebruiken van een draagdoek is toch iets wat je moet ervaren.

De stoffen worden, tot nog toe, steeds in Nederland, in partijen opgekocht. Zie je dus een mooi exemplaar, dan moet je er snel bij zijn! Ook worden ze gemaakt van 100% linnen of katoen. Zelf ben ik erg fan van de Flower Power en Retro draagdoek. De doeken zijn verkrijgbaar vanaf €79,00. Dit is niet super goedkoop, maar ook niet echt out of line als je kijkt naar draagdoek merken van dezelfde kwaliteit. Wanneer je dit toch een beetje te gek vindt zijn er ook MADELYV giftcards. Je vindt ze al vanaf €15,00 in de webshop.

De draagdoeken van MADELYV zijn sinds kort ook te vinden bij de Pop-Up Store Jan Eef. Dus ik zou zeggen; "Gaat heen, en zegt voort."Madelon & Yvonne's favourites

Stad: Barcelona & Amsterdam.

Bar/Restaurant: Razmataz, Hugo's Kitchen en Tabac.

Store: Pop-Up Store Jan Eef, logisch. 

Brand: Veloretti fietsen. 

In store item: De Retro print is echt een eyecatcher. Die is nu ook bijna uitverkocht! En de linnen  antraciet-lichtblauw vinden we erg mooi.

Beauty product: Alles van de HEMA en Labello lippenbalsem ;-). 

Any last words: "There is always a way."

Ik huur Alter in .... Als we een fotoshoot hebben en onze ideeën vertaald moeten worden naar beeld. 

Selina MartinComment