alter advise - How to shop

Ja, dames, goed winkelen is nog een hele kunst. Hoe zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat, je niet over laat halen door die bemoeizuchtige verkoopster en je ook nog een beetje binnen budget blijft? 'T is eigenlijk heel simpel ... maak een boodschappenlijstje!

Voor winkelen gelden vrijwel dezelfde regels als voor boodschappen doen. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt, zodat je niet thuis komt met een tas vol lekkers, maar géén kaas! Doe liever geen boodschappen als je honger hebt, want dan zit je weer met al dat lekkers en géén kaas! En houd je aandacht erbij, denk aan je zegeltjes, je airmiles en natuurlijk je bonuskaart.

Maar voor je aan je shoppingavontuur begint is het tijd voor een grondige garderobe check. Hoe je dit moet aanpakken lees je hier. Dan gaan wij nu meteen door naar de stad. Uh, niet dus, we gaan eerst naar de keukentafel. Want zonder plan kun je niet op pad. 

1. Koop maximaal acht kledingstukken om je garderobe mee aan te vullen. Dit hoeven niet allemaal knallers van uitgaven te zijn. Met accessoires kom je vaak al een heel eind en het scheelt je een heleboel geld.

2. Stel een budget vast voor je shopping spree en houd je hier aan. Als het vandaag niet lukt voor het budget dat je ervoor hebt uitgetrokken, dan moet het wachten tot de volgende keer. En voor wie denkt dat het item dan misschien weg is, kan zomaar eens gelijk hebben. Het komt dus aan op keuzes. Misschien die frivole blouse laten liggen en toch liever investeren in een mooi paar, multifunctionele zwarte pumps. 

3. Maak een lijst van winkels waarvan je denkt dat je daar de meeste kans hebt om de dingen die op je lijstje staan te vinden. Bepaal een tijdslimiet voor je winkeluitje. Dit zorgt ervoor dat je niet uren in dezelfde winkel blijft drentelen en dat je gefocust blijft op de task at hand

Dan nu op naar de stad. Houd je garderobe wanneer je winkelt goed in je hoofd. Vraag jezelf steeds af of het kledingstuk dat je in je handen hebt, a. op je boodschappenlijstje staat en b. of het daadwerkelijk een aanvulling is op wat je hebt. Is het makkelijk te combineren of valt het, bijvoorbeeld, totaal buiten het aanwezige kleurenpalet? We gaan niet voor 'losse' stuks, maar bouwen aan een basis. 

Hier nog wat shopping do's en dont's. 

- Ga nooit met een slonzig uiterlijk of rothumeur shoppen. Dat levert gegarandeerd een miskoop op!

- Ga eerst naar het warenhuis of de winkel waar je denkt de nuttigste artikelen van je lijstje te kunnen kopen.

- Neem een pauze tijdens je winkeltrip om iets te eten. Winkelen met een rammelende maag is always a bad idea. 

- loop niet doelloos rond van rek naar rek. Houd focus en blijf assertief. Zie je niet wat je zoekt, dan is het er waarschijnlijk ook niet. Door naar de volgende!

- Pas niet meer dan zes kledingstukken per keer. In een ontploft rommelhok is het moeilijk om nog orde en visie te houden. 

- Geef niet meer geld uit dan je hebt begroot. Als je te veel besteedt, houd je er een naar gevoel aan over. Don't let the milk turn sour! Shoppen is een traktatie, geen straf.

TIP: Geef je nieuwe aankopen meteen een gelegenheid om te shinen. Dus ga diezelfde avond nog uit and feel like a million bucks! 

Selina MartinComment