on trend - culottes

Culottes? Wat is dat nu weer? In gewoon boeren Hollands noem je een culottes ook wel een broekrok. Het is een ware musthave deze zomer, dus laten we eens kijken hoe we deze wijdevallende 'zakken' het best kunnen dragen.

De culottes werd voor het eerst gedragen in the Victorian era (laat 19e eeuw). Lange splitrokken werden ontwikkeld voor paardrijden zodat vrouwen ook op een 'herenzadel' konden rijden. De term culottes werd overgenomen vanuit het Frans. Later werden deze gespleten rokken ook gebruikt om vrouwen meer bewegingsvrijdheid te geven tijdens activiteiten als; tuinieren, fietsen en schoonmaken zonder het gevoel en het aanzicht van een rok te verliezen. 

Culottes zijn dus wijdvallende broeken die lijken op rokken. De lengte ervan is variabel, maar eindigt meestal rond de knie. Je benen komen het mooist uit wanneer je de culottes combineert met een hak, maar ook met een platte sandaal zien ze er geweldig uit! Ik heb er recentelijk ook eentje aangeschaft; zwart (of course ;-) van Weekday en ben er helemaal blij mee! Ik ga, in deze, graag voor een minimal look en combineer ze met een basic top, een oversized blazer en mijn witte Arizona Birckenstocks. Qua bovenkleding is een gecropte top the winner, maar als je dat blote-buiken-randje liever achterwege laat, is het ook erg mooi om je top in je broek te dragen. 

Wil je wat meer edge? Combineer de culottes dan eens met sneakers en een wijdvallend shirt of een sweater. In plaats van je top in je broek te dragen, laat je'm nu juist er overheen hangen. Zo kun je mooi met laagjes spelen. Let op! Het vergt wel wat oefening om er niet als een 3-maten-groter-lijkende-baboesjka uit te zien. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. 

Naast dat de culotte net zo sophisticated oogt als een rok, issie figure flattering en ook nog eens lekker praktisch. Ik zou zeggen perfect voor iedere Hollandse deerne! 

"This is what I need; pants that look like a skirt!"

Selina MartinComment