Getting Personal - real life mannequin

Afgelopen week las ik in de Marie Claire een klein artikel over een aantal buitenlandse warenhuizen die paspoppen van maat 36 tot 44 gebruikte. Mijn reactie:"Why the hell not?"

Het Britse Debenhams en het Zweedse Åhléns zijn inmiddels wereldberoemd door hun paspoppen stunt. Ze kregen een miljoen likes en shares. Blijkbaar is er dus behoefte aan een real life mannequin. Wat mij zo opviel, en eerlijk gezegd ook een beetje tegenviel, is dat dit in Nederland nog helemaal niet gebeurt. Sterker nog Cor Monteban van Hans Boodt Mannequins vertelt in het artikel dat er in Nederland vanuit de winkeliers geen vraag is naar grotere paspoppen. Mijn reactie is hier wederom:"why the hell not?!" 

Zijn wij Nederlandse vrouwen dan zo goed in het vertalen naar ons eigen gemiddelde maat 42 OF blijkt dat het schoonheidsideaal van een maatje 36 vast te zit in ons brein? Willen we er toch stiekem allemaal zo uit zien als de paspop? Zou het dan echt zo zijn, na talloze tv. programma's en artikelen in magazines, dat het ons niet lukt om los te komen van het Barbie effect?  "Jeetje, das toch ook lichtelijk deprimerend?!" 

Grotere warenhuizen, zoals bijv. de Bijenkorf, verkopen wel kleding tot maat 44/46, maar blijkbaar mag niemand dat weten? Het is flink zoeken naar een maatje meer en de aanwezige items zijn vaak niet echt inspirerend. Dus voor wie klaar is met al die tegenvallende 'resulaten', hier een leuke tip; Al eens gehoord van Edith Dohmen?

Edith Dohmen - Modestylist Edith Dohmen, ook wel bekend van haar blog Style has no Size en haar zelf bedachte term; Inbetweenies, heeft een eigen kledinglijn. De curvy kleding van Edith Dohmen is form fitting, figure flattering and on trend

Neem ook eens online een kijkje bij ASOS Cuve & Plus size. Zij gaan up to mt 56. Vooral New Look Inspire en het eigen ASOS Curve springt eruit. De prijzen zijn acceptabel en de kleding is zeker niet tuttig of oubollig. Dit zijn mijn ASOS favorieten.

"Keep in mind ladies, style has very little to do with size." 

Selina MartinComment