Alter classic - Levi's 501

Een hoge tailleband, rechte pijp, lange gulp .... Je raadt het al, het is de Mom-jean. Rechtstreeks gekopieerd uit de gevreesde jaren tachtig. 

Voor de duidelijkheid, de Mom-jean is niet de jeans van je moeder, al bestaat er natuurlijk wel een kans dat zij er ook één gedragen. Sterker nog, misschien heb je'm zelf als tiener nog wel aan gehad?! Nou goed, je herkent'm dus aan die verrekte goeie billen die je er in krijgt. Ja, het zijn wel 'hoge billen' en dat is misschien weer even wennen. Skinny jeans zijn we al jaren aan gewend, maar die zitten wel loeistrak. Wil je dus iets meer comfort, plus een lekker kontje, probeer dan eens de Mom-jean. 

Een vintage Levi's 501 leent zich er perfect voor. Topshop heeft zelfs een heuse Mom-jean collectie! Ook bij Things I Like Things I Love hebben ze mooie exemplaren hangen. Deze veelzijdige klassieker is eindeloos te combineren, maar vind ik toch het mooist met een basic white Tee. Het ontbreken van elasthan heeft wel als gevolg dat je je jeans zelf moet 'inwerken'. Dit betekend; veel dragen en het liefst niet wassen! Maar het eind resultaat is werkelijk prachtig, kijk zelf maar...

Selina MartinComment