Alter classic - basic white tee

Blue jeans and a basic white tee. A classic, yet never dull combination. Do I need to say more?  

Het witte T-shirt is met de opkomst van de minimal look, à la Céline, weer veel in het straatbeeld terug te zien. In welke combinatie dan ook, een wit T-shirt geeft je outfit nét een beetje extra. Dit lijkt een contradictie, aangezien het witte shirt, gewoon wit is, maar het is juist die simpelheid die het'm doet. Geweldig met een paar ruffed up blue jeans, maar ook super met een high waist pantalon of maxi rok. 

Ik merk ook dat, nu ik 'ouder' word (dit jaar 30), ik meer oog heb voor tijdloze items. Mijn garderobe wordt steeds soberder en simpeler. Helemaal back to square one, back to basic. Al kan ik absoluut niet zonder prints!! Ik ben een eerste klas print freak. Merken als Preen, lala Berlin en Tsumori Chisato laten mijn hart dan ook sneller kloppen. Maar na een dagje print madness voelt het ook weer heerlijk om in een smetteloos wit shirt de deur uit te gaan. Wit doet wat met je.  En zoals personal stylist Isabelle Thomas, o.a. van het boek Paris Street Style, al zegt: 

Thirty is the age when you should be setting yourself apart by wearing really beautiful clothes - not the fashionable items of the moment, but the primaries and accessories that you really like and that reinforce your personality.
— Isabelle Thomas

Weg dus met die goedkope, oude of misschien wel nieuwe troep en allemaal terug naar 'af'. Hoe je hier aan begint?! Logisch, door eens flink de bezem er doorheen te halen. En hoe je dat doet lees je hier. Nu rest mij alleen nog wat fijne inspiratie over hoe je dit klassiekertje keer op keer net weer even anders draagt. 

Cheers to the endless possibilities of the plain white Tee.

Selina MartinComment