Alter advise - streetstyle

In de afgelopen maanden heb ik met regelmaat een trendreport geschreven, maar hoe vertaal je die nieuwe trend nu naar je eigen kast? In eerste instantie is het de vraag of de genoemde trend wel bij je past! Het klakkeloos kopiëren uit bladen of van de paspop in de winkel is vragen om problemen. What suits you best, thats's the question! 

Hoe pak je een trend en vertaal je'm naar jezelf? Hier een kleine checklist:

1. Stel jezelf de vraag; past dit bij mij? Klinkt simpel, maar deze eerste stap wordt vaak overgeslagen. Je gaat direct nadenken over hoe het moet en waar je de kleding kunt krijgen die je er voor nodig hebt. Even teruggaan naar de basis kan voorkomen dat je meegaat in een trend die helemaal niet suitable is. Bedenk of't passend is voor jouw figuur, jouw persoonlijke stijl en/of huidige leefomstandigheden.

2. Wanneer je klaar bent met je 'analyse' en besloten hebt dat je deze trend wilt gaan uitproberen bekijk dan in hoeverre je wilt 'instappen'. Ga je voor metallic accessoires of direct voor the full look? Je kunt hiermee spelen en testen totdat je je gewenste mate hebt gevonden.

3. Kijk ook eens om je heen. Wat gebeurt er in het straatbeeld? Wat spreekt je aan? Is er iets in de kledingrekken of in de bladen waar steeds je oog weer op valt? Kijk hoe anderen het doen en bedenk wat je daaruit mee wilt nemen. Playing copycat is never a good idea, maar inspiratie opdoen staat natuurlijk vrij. Het gevaar van klakkeloos kopiëren is dat het voor jou niet doet, wat het voor die ander wel deed. Het eigen maken van een trend is daarom essentieel. Wanneer je je zeker, doch comfortabel voelt zul je dit ook uitstralen. 

Ter inspiratie neem ik je vandaag mee de straat op. Laten we eens kijken wat de rest ervan bakt! ;-)

Metallic

Na de SS14 shows van o.a. Givenchy, Saint Laurent en Altuzarra it became official, metallic is, mag en kan overal! Deze dame pakt het meteen groots aan en mixt zelfs verschillende metallics. Wil je wat rustiger aan beginnen bekijk dan deze eerdere post over metallic shoes.

Mom-Jean

Rechtstreeks gekopieerd uit de gevreesde jaren tachtig. Een hoge tailleband, rechte pijp en een lange gulp. De 'Ugly Betty' onder de jeans is weer helemaal terug. Draag'm met pumps en een mooie zijde blouse voor een vrouwelijke touch. Voordeeltje; je derrière ziet er werkelijk fantastisch uit in deze blue jeans. lees meer hier.

Pantsuit

Dat poederroze ook heel krachtig kan zijn lazen we al in een eerdere post. Hier in combinatie met een boyish pantsuit. Deze contradictie van mannelijke vorm tegen vrouwelijke kleur is ook een trend op zichzelf. Dat verklaart ook de comeback van de shirtdress (overhemdjurk) en het succes van de boyfriend jeans. Steeds vaker wordt er uit de kast van meneer gepikt. Jade Pillar schreef onlangs een blogpost over dit verschijnsel waar ook ik mezelf regelmatig schuldig aan maak. 

Plain white (T-) shirt

Het witte (T-) shirt is met de opkomst van de minimal look, à laCéline, weer veel in het straatbeeld terug te zien. Hetzelfde geldt voor all white outfits. Door verschillende lagen in dezelfde kleur te dragen creëer je een mooie, lange, slanke lijn. Meer over deze basic lees je hier.

Sweater & Skirt

Deze dame pakt hier eigenlijk vier trends tegelijk! Monochrome, sweater&skirt, full print en seetrough clutch. De combinatie van de losvallende, mannelijke sweater en het klokkende, vrouwelijke rokje is wat deze look zo goed laat werken. Killer combination!

Culottes

Ook deze fashionista lukt het om meerdere trends met elkaar te combineren. We lijken hier te stuitten op een sweater&skirt combo, maar niets is minder waar, zij draagt hier culottes. Deze broekrokken hebben alle flair van een rok, met de praktische bewegingsvrijheid van een broek. Perfect dus voor op de fiets!


Choose your favorite and go have fun with it!

Selina MartinComment