Alter advise - mix & match

Dat zwart en wit goed bij elkaar staat en dat ton-sur-ton een mooie gelaagdheid aan je look kan geven weet iedereen. Vandaag ga ik een stapje verder door niet alleen kleuren, maar ook prints en materialen met elkaar te mixen.

De regel dat alles picture perfect op elkaar afgestemd moet zijn bestaat gelukkig niet meer. Je mag mixen & matchen zoveel en zo gek als je maar wilt. Zelfs prints kunnen door elkaar gebruikt worden. Wanneer je deze 'techniek' wilt toepassen is het belangrijk goed te kijken naar kleur en type print.

Een Breton streepje leent zich perfect om gecombineerd te worden en werkt vooral goed met fruit & floral prints

Het helpt ook om één vaste kleur te nemen die in alle items terugkomt en zo zorgt voor cohesie en samenhorigheid in je look. 

fda690f342ffd085e2ed7eaab786c1c3.jpg

Onderstaande mix is in vele opzichten goed gelukt. Er is gespeeld met kleur, materiaal en silhouet. Het accent ligt hier op de boxy bovenkant, maar ze kiest (heel slim) voor een high waist pantalon als tegenhanger. De pantalon benadrukt haar taille en lange, slanke benen. Hierdoor verliest ze geen lengte en draagt ze waarschijnlijk nog paar high heels om dit kracht bij te zetten. 

Grafische prints zijn ook goed met elkaar te combineren. Wanneer je het moeilijk vindt om te bepalen of iets werkt kies dan voor prints die 'familie' zijn van elkaar. 

Niet alleen het mixen van prints, maar ook van materialen kan een verrassend effect geven. Met name wanneer je een speels contrast creëert door het gebruik van mannelijke en vrouwelijke materialen. Een vaak gebruikte favoriet is bijvoorbeeld; leather & lace. 

Hier zie je een mooie variatie op deze bekende combinatie, sheer metallic & leather. 

Door steeds twee uiterste bij elkaar te brengen in één look blijft het interessant en wil je er naar blijven kijken. Stap 1: start deconstructing the look. Hoe zit het in elkaar, welke combinaties zijn er gemaakt, spreekt het je aan en hoe kan je het toepassen?

Stap 2: kijk altijd goed naar je eigen figuur en bedenk welke feature jij kunt 'uitbuiten'. Begin daar en speel met wat je hebt liggen, met wat je op straat en in de bladen ziet gebeuren en kom zo steeds dichter bij je eigen, persoonlijke stijl. 

Stay playful.

Selina MartinComment