on trend - normcore

'There's something going on' in modeland. Het perfectioneren van het dragen van 'normale' kleding heeft een naam gekregen: Normcore. 

Wie een aantal modeblogs volgt is het wellicht al opgevallen. Er is een trend gaande waarbij het 'de bedoeling' is om met zo min mogelijk items toch een sterk stijlbeeld neer te zetten. Je maakt hierbij gebruik van everyday items zoals, blue jeans, basic T-shirt, blazer, Birckenstocks of een paar Stan Smith's. Wat ook opvalt is dat deze look nagenoeg unisex is en dat het verschil tussen man en vrouw vrijwel niet bestaat.  De trend kenmerkt zich door het kiezen van pretentieloze, gemiddeld uitziende (unisex) kleding die je in iedere winkel, van ieder merk en naar ieders budget kunt vinden. 

Normcore wearers zijn mensen die niet de behoefte hebben zich met hun kleding te onderscheiden. Dat wil niet zeggen dat ze unfashionable zijn en alles aantrekken wat voorbij komt. Ze maken juist bewust de keuze voor onuitgesproken items. Dit is als reactie op de mode oververzadiging als gevolg van steeds sneller veranderende modetrends. De term combineert de woorden 'normaal' en 'hardcore' en werd bedacht door K-Hole, een trend forcasting group uit New York.

Terug naar de basis en met beide benen op de grond, dat klinkt allemaal erg Hollands. Misschien dat deze trend daarom ook zo populair is bij een groot aantal Nederlandse fashionbloggers? 

Lian - Fashion Hoax

Curious to know more? Lees dan ook eens dit entertaining artikel uit The Guardian - Normcore: the next big fashion movement?

Staying low key, that's the key.

Selina MartinComment