Also a Mummy - Dat wil ik ook!

Ik heb weer drie te gekke, nieuwe kindermerken gevonden. Een om onder te slapen, een om over je schouder te gooien en de laatste wil je eigenlijk stiekem zelf hebben. Benieuwd? Just scroll down and find out!

Laat ik begin met de leukste luiertas die ik tot nog toe gezien heb. De Julien Backpack  van Leader Bag Co en dan het liefst in black, want black is nou eenmaal mijn happy color ;-). De zussen Liz, Meghan en Jess startte in 2013 met Leader. Ze wilde een luiertas ontwerpen die henzelf weergeeft als moeders en als leiders: thoughtful, worldly, confident and inspired.

De Julien Backpack is precies de juiste mix tussen stijl en functie. Al je spullen hebben een eigen vak in de tas, daardoor blijft niet alleen alles op z'n plek, maar zijn ze je spullen ook makkelijk te vinden. Graaien in een grote bak met zooi is er dus niet bij. Daarnaast heeft'ie van die handige hengsels, zodat je'm ook gewoon aan je kinderwagen kunt hangen én last but not least, je wederhelft wordt er ook nog eens blij van. Eindelijk een luiertassenmerk dat aan beide ouders heeft gedacht! 

Het is niet echt een koopje, maar 't is er wel één die je nog lang blijft gebruiken ook nadat er geen luiertas meer nodig is. 

Good design improves everyday life, for everyone
— Leader Bag Co

"Growing up is so overrated!" zeggen ze bij Child.ish. Dit nieuwe Londense kinderkledingmerk bewijst dat kindermode stijlvol én praktisch kan zijn. Geïnspireerd door minimalistisch design is het de Londense ontwerpster gelukt om een debuut collectie neer te zetten waar iedere ouder jaloers op is. You can create your own stylish little mini me! En dan heb ik het niet over moeders en dochters in suikerzoete matching outfits waar ze eigenlijk allebei al te oud voor zijn! Pinterest staat er vol mee!. Omdat ik mijn blogpost niet wil 'vervuilen', maar het toch even wil delen, klik hier

Child.ish heeft een stijlvolle entree gemaakt in een nichemarkt vol met stylish young parents. Je kent ze wel; ze wonen in de stad, drinken koffie op de beste plekjes, werken op projectbasis, gaan zomers nog steeds alle festivals af en lijken ook nog tijd te hebben om ouder te zijn. Juist ja, ben jij dit niet? Geen punt. Doe maar gewoon, dan ..... bla, bla, bla. Op z'n Hollands zullen we maar zeggen.

Tijdens mijn bezoekje aan Klaartje de Hartog van leather label Keecie stuitte ik op SNURK. Deze twee labels delen namelijk dezelfde studioruimte in Amsterdam Oost. Keecie en SNURK worden beide ook verkocht in één van mijn favoriete cadeauwinkels in Den Bosch, VanDaan. Het beddengoed van SNURK is een droom om onder te slapen. Niet alleen vanwege de levensechte prints, maar ook door het heerlijk zachte perkaline katoen. Ook na veel wassen blijft het zacht en soepel en gaat het niet pluizen. 

Wie wil er nou niet in slaap vallen als brandweerman, astronaut of flamenco danseres?! Dat staat vast garant voor mooie dromen. Nieuw in de AW/14 collectie is de ballerina. Hiervoor werd er samengewerkt met Het Nationale Ballet. De prints op het beddengoed worden namelijk niet digitaal ontworpen, maar 'live' met de camera vastgelegd en daarna in Portugal op stof gedrukt. Soms digitaal, soms zeefdruk, afhankelijk van wat per design het mooiste resultaat oplevert. Made in Europe, dus geen kinderarbeid. En voor papa en mama is er ook genoeg moois. Zelf ben ik helemaal weg van de Geogami kussens en het Twirre & Twirre beddengoed. 

Kids design does not have to be dull.

Selina Martin2 Comments