Alter Find - WACKERHAUS

Tijdens de laatste Modefabriek ben ik heel wat moois tegengekomen, maar er was er een bij die eruit sprong. Scandinavisch, sharp silhouettes, lightweight materials and quirky details. WACKERHAUS.

Vigorously expressive garments, quality sheer fabrics, lush wearability and inspirational subtle detailing, together, allow women to defy their day-to-day elegantly.
— WACKERHAUS

Het Deense label werd in 2003 opgericht door ontwerpster Trine Wackerhausen. Het label is altijd opzoek naar de aantrekkingskracht in de verschillen bijv. tussen man en vrouw. Dit uit zich in de materiaalkeuze en/of de pasvorm van het ontwerp. Vrouw zijn en tegelijkertijd krachtig, noem het masculien. Zoals eerder gezegd ben ik dol op het mixen van tegenpolen. Iets waar ik me tot in de detail over kan verwonderen. Niet gek dus dat ik direct verliefd werd op de SS/15 collectie die werd gepresenteerd op de Modefabriek. Het label deelde een stand met het perfect passende The Boyscouts

Je moet in Nederland goed zoeken om WACKERHAUS te vinden, maar gelukkig heeft ASOS een kleine selectie online staan. Ook NOT JUST A LABEL heeft het in store. Verder kun je terecht bij Gardrobe in Eindhoven. 

De nieuwe SS/15 collectie staat nog niet online, maar hier zijn mijn favorites van SS/14.

Meer weten? Check LVL3's interview met Trine Wackerhausen.

 

 

 

Selina MartinComment