1 on 1 with - Keecie

Window Shopper

Window Shopper

Tijdens een rondje window shoppen spotte ik bij Johnny at the Spot de Window Shopper van Keecie. Hij hing er super clean aan een smal spijkertje aan de muur. Die wil ik hebben! Ik graaide'm van de muur en deed nog een leuke ontdekking...

... de Window Shopper had een volledige woonkamer 'in z'n buik'. Alle Keecie tassen en portemonnee's zijn namelijk van binnen bedrukt. De zeefdrukken worden ontworpen door Keecie zelf en zijn iedere keer anders. Zo wordt je telkens even verrast wanneer je je tas opendoet.

Klaartje de Hartog en Caroline Borger begonnen Keecie samen. De Window Shopper maakte deel uit van hun eerste collectie. Voor die tijd hadden ze een heuse Koninginnedag kraam waar zij tassen van recycled leer verkochtten. Ze gebruikte leer van gedumpte banken en oude leren jasjes. Met de opbrengst werd de productie van de eerste echte Keecie tas betaald. 

Inmiddels heeft Caroline Keecie vaarwel gezegd en staat Klaartje zelf aan het roer. Van twee naar één is best lastig, want wat je eerst deelde moet je nu opeens alleen doen. Sinds enige tijd heeft ze dan ook een stagiaire en iemand die de PR regelt. Zo kan zij zich volledig storten op het ontwerpen van nieuwe producten.

Keecie is erg transparant en straight forward. Alle producten bestaan uit één kleur leer, zijn simpel van ontwerp, worden gemaakt van hoogwaardig leer en maken deel uit van de Keecie cohesie. Dus in al hun uniekheid passen ze toch ook heel mooi bij elkaar. 

De laatste goedgekeurde samples zijn recentelijk naar het naaiatelier in Polen gestuurd waar alles met de hand gemaakt wordt. Het leer zelf komt voornamelijk uit Nederland en Italië. Doordat het leer van ieder dier net een andere kleur en maat heeft zijn de productie medewerkers altijd blij met kleine portemonneetjes of sleutelhangers, zo kan de hele lap gebruikt worden. Al het restmateriaal wordt namelijk bewaard, totdat er een ontwerp voorbij komt that fits the bill. Er is dus weinig dat verloren gaat en dat is dan weer goed voor iedereen.

De nieuwste ontwerpen zijn inmiddels in productie genomen en zullen waarschijnlijk in oktober in de webshop 'liggen'. Hier alvast een kleine sneak peek

Keecie is op veel plekken verkrijgbaar, maar als je dan toch opzoek gaat naar een original Keecie doe dat dan vooral hier; bij All the Luck in the World en Johnny at the spot in Amsterdam. Ben je in Den Bosch, dan moet je bij VanDaan zijn. Juist ja, waar ze ook die leuke SNURK overtrekken van de Also a Mummy-post van vorige week verkopen.

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram


Klaartjes favorites

stad: Amsterdam

Bar/Restaurant: Braque, Albert Cuypstraat 29-31. 

Store: All the Luck in the World , Gerard Doustraat 86. 

Brand: Eva Schreuder sieraden. "Ze maakt simpele, fijne sieraden die bij me passen. Deze ringetjes zijn ook van haar." 

Keecie item: De picking flowers medium in donkerbruin. "Gevalletje, heb ik zelf ook." ;-)

Beauty product:"Ik heb last van couperose op mijn wangen en Chanel's Vitalumière aqua teint compact crème werkt perfect."

Any last words: "Equality for all."

Selina MartinComment