Getting Personal - excuses, excuses ...

Should we keep up with fashion or should it keep up with us? Tja, voor beide is wat te zeggen, maar blind kopiëren geeft vaak een onauthentiek gevoel en totaal geen interesse hebben in mode en/of hoe je erbij loopt is weer het andere uiterste. The solution must be somewhere in the middle.

Betrap jij jezelf ook wel eens op één van deze slechte excuses? "Ja, heel leuk, maar met mijn figuur?!" OF "Alles wat mooi is, is duur." En alom bekende:"Ik ben er gewoon niet zo mee bezig." Laten we deze 'excuses' eens even onder de loop nemen en zien met wat voor oplossingen ik op de proppen kan komen ;-). 

Linda Tol -  I Believe in Pink

Linda Tol - I Believe in Pink

1. "Ja, heel leuk, maar met mijn figuur?!" 

Dit is misschien wel het meest gebruikte excuus ever! Ik moet toegeven dat ook ik me er wel eens schuldig aanmaak. Natuurlijk, trends komen en gaan en soms zit er iets bij dat daadwerkelijk niet matcht met je figuur of vind je het gewoon niet mooi. Het helpt ook niet echt dat de modellen op de catwalk eruit zien als wandelende takken en vaak ook een jaar of 10 tot 20 jaar jonger dan wijzelf. Ik begrijp dat dit ontmoedigend kan werken en je er zelfs toe kan verleiden om te denken dat er niks bij is waar jij mee weg kan komen. 

Learn to see yourself with new eyes, and know how to make the best of your good points.

Onzin! Ik beloof je dat iedereen, met ieder figuurtype en bijbehorende kledingmaat, kan slagen. Dat dat voor een zandloper figuurtje met maat 36 makkelijker gaat, dan voor een appel met maat 44, lijkt me duidelijk. Ga dus op onderzoek uit. Speur het internet af, probeer ook de winkels waarvan je op voorhand denkt niet te kunnen slagen, ga niet shoppen om iets te kopen, maar om nieuwe winkels en merken te ontdekken en bovenal have fun! Wanneer je plezier houdt en je zoektocht kan zien als een leuke uitdaging, wordt het nooit a job. Waar vindt je dan die leuke plussize merken? Kijk eens bij eerdere posts waarin mooie looks voorbij komen van o.a. ASOS curve en Violeta by Mango

2."Alles wat mooi is, is duur." 

It isn’t because you’re rich that you know how to dress. We can all learn to dress stylishly.

Ja, in veel gevallen is dat zeker waar. Dus misschien moet je geen winkels betreden die idioot ver boven je eigen budget liggen? Simpel, toch?  Het is leuk om inspiratie op te doen in bladen en high end modezaken, maar als het je alleen maar naar beneden haalt, wie doe je er dan een plezier mee? Blijf bij jezelf en kijk wat er naar jou budget verkrijgbaar is. Alle grote ketens kunnen dankzij the World Wide Web meteen inspringen op de laatste hit in modeland. Trends zijn tegenwoordig zo vluchtig dat het nog maar de vraag is of je op iedere trend moet inhaken. Zoek liever naar longlasting and figure flattering pieces. Start met een goede basis en creëer je eigen persoonlijke stijl. Hoe? Dat lees je hier

3."Ik ben er gewoon niet zo mee bezig." 

"If that's the case, then shame on you!" Iedereen heeft last van hokjesdenken daar doe je niets aan en je kunt er vanuit gaan dat jij je er ook schuldig aan maakt. Zeker wanneer de eerste indruk belangrijk is, bijv. tijdens een solicitatie gesprek of wanneer je wordt voorgesteld aan je toekomstige schoonouders, is het van belang dat je op z'n minst je best hebt gedaan. Dit geeft aan dat je diegene en de situatie waarin je elkaar ontmoet respecteert. Dan kun je nog altijd van kledingstijl verschillen, maar laat je wel aan elkaar zien dat je je hebt voorbereid. En zoals het oude Chinese spreekwoord luidt:

The house you live in is just as much the property of people who look at it, as it is yours.

Hier een kleine ode aan al die fantastische looks we all seem to think we can't get away with. Behalve dan je zus, de buurvrouw, die super slanke collega of die ene vriendin van je beste vriendin, and the list just go's on and on. 

Selina MartinComment