On trend - New Year, New Look

Laten we het jaar beginnen met het uitkijken naar de nieuwe trends. Alle bladen staan vol met de geshowde s/s 15 collecties en het schiet werkelijk alle kanten op. Let's create some order in this big old fashion mess! 

Het gaat al een paar seizoenen lang alle kanten op. Alles mag, alles loopt door elkaar heen en is een soms een maand later al verkrijgbaar in de winkels. De catwalks lopen dus niet zozeer meer voor op het straatbeeld en alles wat je tijdens de shows ziet kun je al razendsnel terugvinden bij je local highstreet store. Dit is dan wel niet the real deal, maar het geeft veel mensen wel de kans om mee te doen. 

Nu ben ik zelf principieel tegen kopiëren. It's just too easy en bovenal saai. Wat ik nou juist zo gaaf vind is om de feel van een bepaalde trend of item om te zetten naar wie jij bent en daarmee je eigen persoonlijke stijl te creëren. Iedereen kan kopiëren, maar wie in al die modegrillen nog zichzelf kan zijn is wat mij betreft een echte stijlkoningin. Meer weten over het vinden van je persoonlijke stijl? Klik dan even door naar deze post

En dan nu door naar 2015. Het beloofd weer een kakofonie aan stijlen te worden. Met name invloeden uit de jaren '60 en '70 zijn goed voelbaar. Mijn geliefde zwart moet plaatsmaken voor het diep donkerblauw. Ook mooi, maar 't is geen zwart! Gelukkig zijn andere favourites nog wel aan de winnende hand. Suède en leer zijn overal! De cognac kleuren zijn hierbij een directe knipoog naar de jaren '70. En waar je je een paar jaar geleden maar één leren item per look kon permitteren gaan we dit jaar voor full leather looks. De loeistrakke broeken maken hierbij wel plaats voor wijdvallende pantalons.

Ook ligt de focus dit seizoen op de taille, dit in groot contrast tot de XXL truien en jassen van voorgaande seizoenen. De riem wordt dus je new best friend en wordt het liefst net iets hoger dan de naturel waist gedragen om zo ellenlange benen te toveren. Oh, en nog zo'n '70 wonder, the flare. De broek met wijduitlopende pijp is back! Ook hier is de taille hoog en de benen oneindig (lijkend). 

Hieronder a window into the future om alvast wat inspiratie op te doen.

Celebrate the new year with a new look.

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram!

Selina MartinComment