1 on 1 with - Lalot

Ken jij ze nog? Die ouderwetse lappenpoppen die je vroeger had als kind. Knopen als oogjes en vlechtjes in het haar. Onlangs kwam ik een moderne variant tegen die ik graag met jullie deel. Leuk detail, zij zijn ook nog eens van Nederlandse bodem!

De look-a-like poppen van Lalot zijn super cute! Het idee kwam tijdens een potje Little Big Planet op de Playstation. Die popjes zagen er zo leuk uit dat Charlotte ter Veen a.k.a. Lalot ze wilde namaken. Met een opleiding aan het Modelyceum Tilburg en een jaar aan de HKU op zak weet Charlotte wel met een naaimachine om te gaan. Al snel volgde haar eerste bestelling. Een look-a-like pop van haar zus in haar trouwjurk. Daarna bleven vrienden en kennissen om poppen vragen en ontstond het idee om een 'echt' bedrijf te starten.

Naast het maken van poppen is Charlotte ook druk met het maken van kussens en is het haar doel om een volledige Lalot Home Collection op te zetten. Op dit moment werkt ze nog fulltime als Visual Merchandiser, maar wil 2015 gebruiken om Lalot groter te maken en wellicht haar vaste baan helemaal vaarwel te zeggen. Ideeën genoeg, maar het blijft natuurlijk spannend. Als zelfstandig ondernemer weet je nooit precies waar het schip strand en echte financiële zekerheid heb je ook niet. 

Ik heb altijd een boekje naast m’n bed liggen. Als ik midden in de nacht een goed idee krijg, dan moet ik het direct opschrijven anders heb ik geen rust!
2-2.jpg

Toch kijkt Charlotte vol enthousiasme vooruit. Zo zou ze het geweldig vinden als haar producten ook offline verkrijgbaar zijn zoals in één van haar favoriete conceptstores, Sid & Liv in Nijmegen. Ze zou de webshop willen uitbreiden met eigen en andere handpicked producten. En zelfs interieur styling is geen gek idee. Toekomstmuziek, maar in het hoofd al ver in de maak. 

 

De look-a-like poppen zijn 34 cm groot en worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Gemiddeld is ze daar zo'n 3 à 4 uur mee bezig. Het ligt wel aan de outfit, want met een colbertje ben je natuurlijk langer bezig als met een T-shirt. Super leuk als kraam- of trouwcadeau! Lalot maakt in opdracht namelijk ook stelletjes en zelfs hele gezinnen voor je na. Ik ben gelukkig niet de enige die Lalot al heeft ontdekt. De website en haar Instagram account staan vol met guitige poppenkoppies. Neem zeker eens een kijkje, get inspired en bestel je eigen look-a-like!

 

Look like you never looked before!

 

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram!


Charlotte's favorites

Stad: Berlijn

Bar/Restaurant: Sid & Liv, Van Welderenstraat 95, Nijmegen

Store: Make My Day, Stikke Hezelstraat 65-67, Nijmegen

In store item: Look-a-Like poppen 

Brand: in de webshop van Tea & Kate is alles leuk!

Beauty product: rode lipstick! Ik heb er wel een stuk of 15, maar draag op dit moment graag nr.01 Kate by Rimmel London

Any last words: "Wat je ook doet, blijf jezelf."

Je huurt Alter in wanneer ... "je met jezelf in de knoop zit en niet weet wat je wilt. Wie wil je zijn, wat wil je uitstralen. Een stylist kan je daarmee helpen."


Selina MartinComment