Treasure hunting - 3x sustainable fashion

Daar ben ik weer met een nieuwe lading aan hidden treasures. Wanneer je in een creatieve en innovatieve stad als Amsterdam woont hoef je nooit lang te wachten op iets nieuws. Iets nieuws wordt namelijk continu uit de grond gestampt, maar alleen de echte schatten deel ik vandaag met jullie in het derde deel van deze rubriek. 

Vandaag ligt de focus op sustainable fashion. Dit wil zeggen dat de winkels die genoemd worden op een één of andere manier bijdrage aan het duurzaam omgaan met onze geliefde planeet. Of het nu gaat om kleding hergebruiken, uitlenen, tweedehands verkopen of duurzaam produceren. In mijn ogen is er veel te halen in deze markt en hoop ik dat je ontdekt dat duurzaam niet altijd duurder is. 

1. LENA the fashion library

Inmiddels is LENA geopend. Je vind ze op de Westerstraat 174. Het idee om een fashion library te starten is jaren geleden tijdens een roadtrip ontstaan. Vier zussen uit Brabant met ieder een achtergrond in de mode hebben de koppen bij elkaar gestoken en daar is LENA uit voortgekomen. 

Met de slogan "Own less, live more ..." runnen zij deze kledingbibliotheek. Mooie kleding dragen, maar niet ten koste van mens en milieu. Kunnen kiezen uit stijl en snit, maar nee zeggen tegen uitpuilende kledingkasten en fast fashion. Genieten van het gevoel van nieuw, maar niet perse zoveel hoeven bezitten. Dat is het nieuwe modebewust volgens LENA.

LENA is dé kledingbibliotheek van Amsterdam waar je toegang hebt tot een hoogwaardige collectie van de mooiste vintage, opkomende ontwerpers en duurzame labels, die je voor een vast bedrag per maand oneindig kunt wisselen. Je hebt zelfs al een abonnement voor € 19,95 per maand! Lid worden? klik hier!

2. Geiten Wollen Winkel

Begin oktober poste ik een interview met original faker, Abigail Bakker. Zij en haar tweelingzus, Lavinia, zitten nooit lang stil en opende recentelijk de Geiten Wollen Winkel. Zij vinden dat het geitenwollensokken imago wel een opfrisser kan gebruiken, maar de boodschap erachter zeker niet. Mooie, ecologische, vegan en eerlijk gemaakte producten. Niets meer en niets minder! Deze geweldige, ik zou tóch willen zeggen, conceptstore vind je op de Utrechtsetraat 37. 

Ze verkopen er kleding en producten van duurzame merken als; kowtow, OAT shoes, Hurraw, Doing Goods en mijn favoriet, REAL FAKE STUDIOS. Hoe het nou zit met al die eerlijk gemaakte stoffen en eco producten lees je ook op de site. Zo is 'echt' biologisch katoen te herkennen aan het GOTS logo in het kledinglabel. Dit betekent dat het katoen op een duurzame manier gemaakt, gewassen en gekleurd wordt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Ook zorgt GOTS ervoor dat alle processen eerlijk gebeuren. Dit betekent eerlijke lonen en eerlijke werktijden. Dat is toch instant happiness of ga ik nu te ver in mijn groene pioniersschap?! ;-)

10818455_532165876886903_6697900337588971718_o.jpg

3. Rewind Play Fast Forward

Voor wie al een tijdje meeleest weet dat ik deze winkel al eens eerder heb genoemd. Op dat moment zat'ie tijdelijk offline in de Baarsjes, Amsterdam-West. Inmiddels is RPFF weer volledig online en is er een nieuwe department bijgekomen, RPFF|HOME. Naast vintage kleding, tassen, sieraden en accessoires verkoopt de webshop nu dus ook vintage potjes, pannetje, vaasjes, meubeltjes en ander leuk interieur spul. My eye is currently on the Ü-ceramic vase.

 

Let's go out and find some treasures!

 

Talk to you later,

Selina

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram!

Selina Martin1 Comment