1 on 1 with - TEYM

Een week of twee geleden kwam ik TEYM op het spoor. Ik was direct verliefd en totaal verrast dat dit Scandinavisch ogende label gewoon uit hartje Amsterdam komt! Het interview volgde snel en vandaag deel ik met jullie de parka die je al die tijd al zocht! 

Introducing the perfect parka staat er in de korte omschrijving wanneer je TEYM intikt op Google en I couldn't agree more!  De 25 jarige Maxime Cartens mag dan een jonkie zijn, na haar studie aan Artez, Hogeschool voor de kunsten, heeft ze ook al gewerkt voor de Meister, Karl Lagerfeld.  Na 2,5 jaar van tassen, prints en schoenen werd het tijd voor haar eigen ding.

"Met TEYM wilde ik iets voor mezelf" en waar veel beginnende mode ontwerpers dromen van couture schaamt Maxime zich niet voor haar commerciële insteek. "Alles wat ik ontwerp wil ik ook zelf kunnen dragen, daarbij mag het gevoel van luxe en kwaliteit niet verloren gaan." 

Een jas was eigenlijk een logische eerste stap. Ieder jaar is het weer zoeken naar die warme doch stijlvolle parka en tot nog toe had ook ik die nog niet gevonden. Vaak zijn ze beplakt met allerlei patches of zijn er andersoortige details toegevoegd. Maxime heeft juist alles weggehaald wat ze niet nodig vond en de dingen die wel praktisch nut hebben heeft ze van de hoogste kwaliteit geselecteerd en toegevoegd. 

De 100% waterdichte, semi-glanzende stof vond ze tijdens een trip in Parijs. Ze bestelde een paar meter en ging aan de slag met samples. Het begon met 4 zakken, maar dat werden er toch weer twee. Hoe minder, hoe beter. De strijd tussen functioneel en praktisch tegenover esthetisch aantrekkelijk heeft tot dit eindresultaat geleid. 

Dat Maxime zelf al 20 jaar in hetzelfde pand woont als waar ze nu haar showroom heeft, maakt dit verhaal wel extra leuk. Haar 92-jarige opa, die ook in het pand woont, komt dan ook dagelijks even om de hoek kijken om te zien hoe de zaken ervoor staan. Tijdens mijn bezoek was het een komen en gaan van nieuwsgierige geïnteresseerde en doelgerichte shoppers. Allemaal opzoek naar die perfecte parka.

Het dames en herenmodel is nagenoeg hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de snit. De parka is verkrijgbaar in 3 kleuren, maar voor de dames is er ook nog een roze versie. En wie denkt dat die echt alleen voor vrouwen is heeft het mis. Maxime heeft namelijk al meerdere roze aanvragen gehad door een aantal fashion forward mannen!

De parka's zijn op dit moment alleen online en in de showroom verkrijgbaar en kosten €380,00 euro. Deze verassend lage prijs is mogelijk omdat er geen winkel(marge) tussen zit. Maxime is met TEYM van plan om rustig door te groeien en ieder seizoen een nieuw blijvend product aan het label toe te voegen. 

support Dutch design, choose TEYM!

See you next week! Houdt ondertussen Instagram in de gaten en check hieronder Maxime's favorites voor de fijnste hotspot-, beauty-, en  shoptips. 

Lfs. Selina 


Maxime's favorites

Stad: Stockholm, daar heb ik tijdens mijn stage een aantal maanden gewoond.

Bar/restaurant: Café L'affiche en Hotel de Goudfazant

Store: Koningsdag! Zeker 80% van mijn kleding zijn Koningsdag vondsten. Toptip: de Apollolaan in Zuid. Wel vroeg opstaan. 

Brand: Alles van Acne!

In store item: Ik draag zelf veel wit dus de camel parka is mijn favoriet. Staat super chic bij elkaar. 

Beauty product: Mac's Relentlessly Red lipstick. Hij is mat en blijft de hele dag zitten. Ik heb er minstens 10 van rondslingeren. 

Any last words: "Dream big! Haha, ik denk altijd dat als je iets echt graag wil, het altijd kan lukken als je er maar in blijft geloven." 

Ik huur Alter in wanneer ...  Ik een frisse kijk over mijn kledingkast wil laten gaan, na het lezen van alle positieve verhalen ben ik heel benieuwd!