treasure hunting - affordable hotspots in Den Bosch

Voor wie denkt dat al het goede alleen maar in Amsterdam zit heeft het mis. Steden als Eindhoven, Maastricht en Rotterdam staan ook hoog op mijn lijstje. Vandaag deel ik de leukste hotspots van mijn geliefde hometown, 's-Hertogenbosch.

Ik woon nu alweer ruim 8 jaar in Amsterdam, maar ben nog heel regelmatig in Den Bosch te vinden. IEDEREEN KENT DE PROVINCIALE HOOFDSTAD van de Bossche Bol en de Sint Jan, maar ook op shop gebied weet de stad mij telkens weer te verrassen. Dat Brabanders echte Bourgondiërs zijn hoef ik niemand meer te vertellen. Dit zorgt er dan ook voor dat Den Bosch culinair bijna uit zijn voegen barst. 

Because sharing is caring en leuk niet altijd duur hoeft te zijn deel ik vandaag mijn favoriete affordable hotspots van de mooiste stad onder de rivieren. 

1. NomNom

Postelstraat 79

Postelstraat 79

Ik zal er maar meteen eerlijk bij zeggen dat de eigenaresse een hele goede vriendin van mij is. Dat verdient natuurlijk een plekje bovenaan de lijst ;-) Dat gezegd hebbende, NomNom is echt een heerlijke plek. Het is nu bijna een jaar open en zit in HET LEUKSTE PANDJE VAN DE STAD, op de splitsing van de  Postelstraat en de Snellestraat. De hele wijk Uilenburg is trouwens geweldig! Allemaal schattige STRAATJES WAAR JE GRAAG VERDWALEN EN ONTDEKKEN WILT. Bij NomNom kun je terecht voor lunch, borrel & diner. Vooral de borrel is hier een hit. Je kunt er hapjes eten uit alle delen van de wereld, maar alle producten zijn juist afkomstig van leveranciers uit de buurt. Ze doen dus ook nog lekker duurzaam en dat is altijd mooi meegenomen. Snel een keer een koffietje pakken en dan blijven hangen tot je al het lekkers hebt geproefd!

Snellestraat 45

Snellestraat 45

2. OAK 

OAK is een MINI-WARENHUIS en zit in de Snellestraat. Als je dus bij NomNom op het terras zit kijk je zo bij OAK naar binnen. Deze pastelkleurige oase verkoopt de leukste ditjes en datjes. Kleding (veelal Scandinavisch), accessoires, sieraden, kussens, vazen en nog veel meer. Eigenaresse Marieke lukt het iedere keer weer om een totaal concept neer te zetten. Ook wanneer de nieuwe collectie binnenkomt blijft OAK VERNIEUWEND BINNEN DE EIGEN GESTELDE KADERS. Een leuke winkel dus waar je ook gemakkelijk slaagt voor een cadeautje.   

Brands: o.a. Bloomingville, Pt, Elke van den Berg, Het Paradijs, Storytiles en  All things we like

Vughterstraat 72

Vughterstraat 72

3. DAILY POETRY

Wanneer je deze conceptstore binnenstapt kom je in een andere wereld. HET VOELT HIER ANDERS dan in de rest van Den Bosch, rauwer. Denk Berlijn meets Amsterdam. Dit eigenzinnige zaakje is trouwens ook te vinden op de Eindhovense Strijp-S. Hip vind ik een vervelend woord, maar in verhouding tot de rest van de stad is het hier wel passend. Deze creatieve huiskamer is EEN VERZAMELING VAN MOOIE DINGEN. Elk item is zorgvuldig geselecteerd door de eigenaren Britt & Sander. Zij zeggen: "Vul je huis met spullen die betekenis voor je hebben, zodat je je huis een thuis kunt noemen." Een heerlijke plek dus om lekker rond te neuzen en iets nieuws te ontdekken. Achterin zit een self service café en kun je jezelf trakteren op een espressootje.  

Brands: Sessùn, Knowledge Cotton Apparel, Dick Moby, Yaco StudioLiekelandKiyoko en Stop the water while using me.

Uit gouden korenaren schiep God de Bosschenaren Uit het restant De rest van het land.

Hahaha, en zo is het maar net! ;-) Ben je in het Bossche met een goed gevulde portemonnee dan mag je deze winkels niet missen! Cobra Mode, Westside, OUTSPOKEN store en tassen- en schoenenhemel, FINDS

Mis jij nog een TOP TIP op mijn lijstje, ik kan er namelijk zelf nog wel een aantal bedenken, laat het me dan zeker weten! Wil je op de hoogte blijven van al mijn favorites en nieuwe ontdekkingen? Check dan mijn Instagram, ruim 1900 anderen gingen je al voor. 

See you next week, lfs. Selina