Alter Find - Antwerp Special

Afgelopen weekend was ik met mijn schoonzusjes in Antwerpen. Naast dat we heerlijk hebben gegeten bij de beste Italiaan van de stad heb ik ook weer een hele rits aan vondsten gedaan. Antwerp I love you!

Het was alweer even geleden dat ik Antwerpen bezocht, maar eenmaal daar kende ik de route nog op mijn duimpje. Naast een bezoekje aan mijn Belgische favorieten heb ik ook een heel aantal nieuwe ontdekkingen aan mijn lijstje toegevoegd. Vandaag een kleine review van mijn geslaagde shop weekend. 

De Steenhouwersvest is het leukste straatje van Antwerpen en tot afgelopen weekend was ik er nog nooit geweest! Jeetje, wat ik al die jaren ben misgelopen. Het ene leuke winkeltje na het andere. De Steenhouwersvest ligt tussen de oh, zo bekende Nationalestraat en de Hoogstraat. De Kloosterstraat en de Groenplaats liggen in hetzelfde buurtje. Mocht je dus in Antwerpen zijn, dan weet je nu waar je moet zijn. Plak daar de Kammenstraat en de Graanmarkt aan vast en je bent set voor de shoppingspree van je leven! 

Belgische Kinderkleding hemel - Naast toppers als Magazyn, Le Pain Quotidien, Filippa K & DvF ontdekte ik hier het Belgische kinderkledingmerk, Filou & Friends. Deze mooie, grote winkel biedt kwalitatief goede kleding voor een degelijke prijs. Denk qua prijsklasse aan een Sissy Boy of WE kids. Voor een dikke € 30,00 euro heb je een trui te pakken. Filou & Friends verkoopt baby-, jongens- en meisjeskleding van mt 50 tot mt 140 (ong. 10 jaar). De AW/15 collectie is kleurrijk en vrolijk. De verkoopster vertelde dat de Hollanders altijd plat gaan op Filou & Friends en de halve winkel leegkopen wanneer ze hier zijn. Gelukkig hebben ze ook een webshop!

Cadeautjes waar je blij van wordt - Een stukje verderop in de straat vind je de WUNDERKAMMER. Deze cadeauwinkel vol leuke freubels hoort bij de gigantische Boekhandel ('t Stad Leest) die er schuin tegenover zit. Tassen, sieraden, vaasjes, kaarsen, zakmessen, sneeuwbollen, horloges you name it. Als je hier niet alles, maar dan ook alles wilt meenemen, dan gaat er ergens iets mis. Mijn favoriete WUNDERKAMMER vondst is de sieradenlijn van het Antwerpse Studio Collect. Net als dat andere Antwerpse topduo (Wouters & Hendrix) weten deze meiden mij dol enthousiast te maken voor ringetjes, oorbellen en armbanden. Ik zeg check de webshop en bestellen maar! De zilveren OA4 hoop earrings staan in ieder geval zeer hoog op mijn Sinter-Kerst-lijstje!

                                                                                                               BA6 statement bracelet  €195,00  

                                                                                                              BA6 statement bracelet €195,00  

La Mama, La Familia, La Pizza - Omdat er naast shoppen ook gegeten moet worden sloten wij onze zaterdagmiddag af met een dinertje bij misschien wel de beste Italiaan van Antwerpen, Ristorante Arte.  Tip 1. reserveer van te voren, want het zit hier altijd vol! Tip 2. Ga sowieso voor 3-gangen. Tip 3. Geen tijd? Bestel dan een pizza. De pizzabodem wordt gemaakt met bier en dat geeft een hele lekkere, ietwat zurige, smaak aan het deeg. Het Interieur is simpel, de service is geweldig en het eten is goddelijk. Nog meer nodig om je te overtuigen? Wat dacht je van complementary brood en olie voordat je nog iets hebt besteld. Dit klinkt heel normaal, maar tegenwoordig is dit eerder uitzondering dan regel. Alvast een smakelijk eten toegewenst.

Suikkerui 24, Antwerpen

Suikkerui 24, Antwerpen

Die Belgen hebben het wel begrepen.

Antwerpen, ik kan er ieder weekend wel naartoe. Wat een fijne stad! Een beetje posh met een internationaal karakter, heerlijk!

Ben je trouwens in Amsterdam en opzoek naar de leukste eetplekjes, dan moet je (natuurlijk) Waar Amsterdam Eet even checken. Daar deel ik samen met mijn foodvriendinnen onze favoriete hangouts van de stad. 

See you next week!

lfs. Selina