On trend - turtleneck mania

De coltrui. Je kent hem vast nog wel uit de jaren 90. Steve Jobs hebben we zelfs nooit zonder gezien. Het is bijna niet te geloven maar ook deze '90s hit is terug in het straatbeeld. 

De coltrui, op de basisschool waren ze ook helemaal in. Ik had ze in ontelbaar veel verschillende kleuren. Eigenlijk kwamen ze standaard iedere herfst en winter weer uit de kast. En nu we weer helemaal in love zijn met de nineties was het natuurlijk wachten tot ook deze klassieker weer langs zou komen.

De coltrui is een beetje moeilijk. Je hebt snel het gevoel dat je geen nek meer (over) hebt of dat je in de Zwitserse bergen bent belandt. Dat je dit item ook gemakkelijk buiten het wintersportgebied kunt dragen laat modeblogger Always Judging hierboven al zien. 

De diepe V-lijn van haar wikkelvest geeft de halslijn genoeg 'lucht' waardoor je het gemakkelijk met een coltrui kunt combineren. De contrasterende kleuren zorgen ook voor een duidelijke verdeling, daarbij accentueert het ceintuur de taille. Slim, want op die manier geef je shape aan je figuur en verander je niet in een soort blok beton. 

Hieronder nog meer inspiratiebeelden voor het dragen van een coltrui.

Newsflash: the nineties are back!

De jaren 90 waren trouwens niet de eerste keer dat de coltrui in was. In de jaren 40, 50 en 60 werden ze ook al veel gedragen. 

See you all next week! Al eerder zin in mooie mode, kids & interieur beelden? Check dan mijn Insta account. Ruim 2200 mensen gingen je al voor.

lfs Selina