Alter find - PETIT BATEAU X KENTA MATSUSHIGE

Dit jaar volgt Kenta Matsushige, Satu Maaranen op als winnaar van de Franse Grand Prix du Jury Première Vision 2014 en profiteert ook hij van de samenwerking tussen Petit Bateau en het Franse festival.

Trouw aan een inmiddels gevestigde traditie, ontdekt Petit Bateau opnieuw haar identiteit door middel van samenwerkingen met beroemde ontwerpers. In dit geval met veelbelovende jonge talenten wiens nieuwe, ongebruikelijke en onconventionele interpretaties van Petit Bateau’ basics zorgen voor een bron van eindeloze creativiteit.

De jury was zeer onder de indruk van de 26-jarige Japanse designer, Kenta Matsushige. Volgens de jury "belichaamt hij tijdloosheid, aandacht voor detail, samenhang en het gevoel voor moderniteit dat het verdient om de Grand Prix te mogen ontvangen". De precieze en minimalistische designer heeft ervoor gekozen om het T-shirt en de klassieke marinière van een nieuwe strakke, ingetogen bijna architectonische stijl te voorzien. Zijn collectie die bestaat uit drie belangrijke stukken - een jurk, een gestreept-shirt en een T-shirt – zijn vanaf april 2015 verkrijgbaar in geselecteerde Petit Bateau winkels over de hele wereld.

Deze moderne twist on a classic basic is wat mij betreft erg goed gelukt. Alle items zijn draagbaar en herkenbaar, maar wel met een vernieuwde pasvorm. Statisch, doch vrouwvriendelijk een echte eyecatcher in combinatie met een goed stel jeans en sandals. Precies op tijd voor het voorjaar!

 

a classic look is never boring

 

Have a Happy Monday,

Selina

 

Blijf up to date en kom me volgen via Instagram. Er loopt nu een te gekke winactie met een private groupshopping voor jou en je beste vriendin!

Selina MartinComment