On trend - Seventies Style

Grappig om te zien hoe steeds alles opnieuw terugkomt. Had mijn moeder haar collectie suède en lederen jasjes, bloesjes, rokken en broeken maar nooit weggedaan. That seventies style is só 2015!

Ja hoor, ze zijn er weer de bell bottom's a.k.a. flared trousers. Terug uit de jaren '70 en ook ik heb ze een jaar of 15 geleden nog volop gedragen. Toen werden ze omgetoverd tot ultra lage heupbroeken, maar nu zijn ze juist weer high waisted zoals het origineel. Het fijne hiervan is dat het de illusie wekt van ellenlange benen en welke vrouw wil dat nu niet?!

Ik vind deze lange-benen-makers het mooist gecombineerd met een los vallende zijde blouse met wellicht nog een mooi suède jasje erbij. Een sleeveless blazer zou hier ook goed bij staan. Wanneer je voor een casual look gaat, kies dan voor een T-shirt in plaats van een blouse. Deze wijd uitlopende pantalons staan natuurlijk fantastisch met een goed stel hakken, maar zijn zeker ook te combineren met een platte schoen. Een klassieke witte sneaker, zoals de welbekende Stan Smith, geeft de broek weer een heel andere feel. Ook een loafer leent zich hier perfect voor en geeft juist net iets meer pazazz. Op het moment ben ik helemaal weg van deze knapperds van Emporio Armani.

Als je dan toch voor hakken gaat, probeer dan eens van die seventies style leren muiltjes, zoals deze van See by Chloé. En voor wie echt durft ... klompen! Nee géén Crocs, nooit Crocs, never never nooit niet! Oké, dat is eruit, maar klompen zoals deze van Michael Kors, zijn de perfecte knipoog naar de seventies en maken je outfit helemaal af.

Hahaha, grappig hoe deze blogpost ineens verandert is een shoespecial. Maar ja, accessoires maken de look. Voor al die anderen onder ons, met een tassen & schoenentik, ELLE magazine is deze maand helemaal gewijd aan deze verslaving en ligt nu in de winkel voor maar €2,99

 

this Spring it's time for some disco fever! 

 

Volgende week zit ik een paar dagen in Londen. Can't wait to tell you all about it when I'm back! 

lfs, Selina.