Also a Mummy - H&M Conscious

Ha, gezellig 'Also a Mummy' is terug! De laatste weken heb ik weer veel leuks voorbij zien komen en dat deel ik graag met alle andere mama's (to be). Of het nu gaat om de leukste slabbetjes, plekken om samen te bezoeken of toffe kinderkamerspulletjes, in deze post mag het allemaal!

Over slabbetjes gesproken, ik denk dat ik de allerleukste nu echt gevonden heb! Ze zijn van het Portugese textile & accessoire label, Rocket Pear. Ze kosten €16,- en dat is inderdaad vrij duur voor een stuk stof dat eigenlijk alleen bedoelt is om eten om te vangen en monden af te vegen, maar leuk zijn ze wel! 

Deze golvende slab deed mij denken aan de opzet kraagjes die mijn moeder mij vroeger om deed. Bijna té mooi voor spaghetti slierten in rode saus. Ze zijn gemaakt van 100% katoen en mogen op 30 graden gewassen worden. Gelukkig kom ik met mijn Samsung Eco Bubble en Robijn stralend wit ook op deze (lage) temperatuur al een heel eind! Naast deze geweldige 'poetsdoeken' maakt Rocket Pear ook kleding en mooie kussens voor in huis. Deze Orca Pouf is mijn favoriet voor de kinderkamer. 

Looking good should do good too. It’s our promise to bring you more fashion choices that are good for people, the planet and your wallet.
— H&M Conscious

Ik kreeg deze week zeer verrassend nieuws te horen. Misschien wisten jullie dit allang, maar het merendeel van de H&M Kids collectie is conscious! Dit betekend dat deze kleding is geproduceerd met behulp van H&M's consious seven. Hier staat bijvoorbeeld in beschreven dat H&M hun responsible partners zelf kiest en beloond en dat ze eerlijke salarissen uitbetalen. Reduse, Reuse & Recycle is ook zo'n gevleugelde uitspraak die je vooral terug ziet in het inleveren en hergebruiken van oude kledingstukken. 

Een verrassend positieve uitslag dus voor een grote, commerciële speler als H&M. Het kan natuurlijk nog beter en daarbij valt het allemaal moeilijk te controleren, maar het lijkt erop dat H&M in ieder geval de instelling heeft om te verbeteren. En dat is maar goed ook, want ze hebben er vaak verdomd leuke kinderkleding! Dit zijn op dit moment mijn favorieten. Oh, en heb je de geweldig mooie conscious exclusive lijn voor dames al gezien?! 

De april/mei issue van L'Officiel ligt nú in de winkel en heeft weer een Enfant bijlage!! Deze staat altijd boordevol kids fashion, kids interior en kids news. Ben je een mama (to be) dan mag je deze beslist niet missen! Benieuwd naar de samenwerking met H&M KIDS? Bekijk dan hier de backstage video. Deze is gemaakt door mijn photo & video buddy Sjoerd de Wit en daar maak ik graag 'reclame' voor ;-). 

 

kids, an endless source of inspiration.

 

Deze mama is binnenkort ook te volgen via Waar Amsterdam Eet.nl. Vanaf die plek vertel ik jullie alles over de leukste koffietentjes in Amsterdam. Alvast benieuwd? Kom dan mee spieken op Instagram.

x Selina