Alter find - NITMOI

"Necessity is the mother of invention". Met deze lijfspreuk in het achterhoofd ontwerpt NITMOI simpele en functionele producten voor every day life. En omdat je in Nederland niet zonder fiets kunt is The Bike Traveler mijn favoriete NITMOI product!

NITMOI's idee is om persoonlijke items met een unieke uitstraling en eigen karakter te maken. Om ook een steentje bij te dragen aan deze blauwe aardbol worden alle producten lokaal geproduceerd en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van overgebleven stock material. Duurzaamheid en vakmanschap zijn twee woorden die tegenwoordig bij veel labels hoog op het prioriteitenlijstje staan en dat is bij NITMOI niet anders. 

Screen shot 2015-04-02 at 2.15.55 PM.png

De producten zijn zeer simpel, doch eigenzinnig, van ontwerp. Wat er niet aan hoeft, zit er dus ook niet aan. NITMOI's signature vouwtechniek is bestand tegen zwakke stiksels en geeft de items een tijdloze kwaliteit. Zoals Vivienne Westwood al zei: "Buy less, choose well and make it last". Wat mij betreft past The Bike Traveler perfect op het lijstje van Mrs Westwood. 

The Bike Traveler is een lief klein tasje dat je makkelijk aan je fiets hangt. Zie het als een clutch met benefits. Bij mij zakt dat onding ook altijd naar beneden en ben'm zelfs al menig keer verloren (oké vooruit, met name na 12 uur 's nachts). Ken je dat? Vol op je rem midden op een fietspad. Juist. Dat is geen goed idee!

Dat lost The Bike Traveler dus eigenhandig voor je op. En wanneer je'm van je fiets afhaalt heb je nog steeds een leuk tasje bij je. Je kunt'm zelfs aan je broekriem hangen! Al ben ik er niet zeker van of ik daar nou heel blij van wordt, hahaha ;-). 

Alle NITMOI producten zijn te vinden in de webshop, maar ook offline verkrijgbaar o.a. bij KOKO Coffee & Design. KOKO is sowieso één van m'n favoriete plekjes in Amsterdam, want naast alle mooie (veelal Scandinavische) spullen hebben ze er ook steengoeie koffie van Caffenation. Zet deze dus maar op je must-visit-list wanneer je Amsterdam weer eens bezoekt. 

 

Selina MartinComment