treasure hunting - jeansstore top 3

Welcome to the denim edition. Vandaag deel ik mijn favoriete plekken om een goede blue jean te scoren. De oneindige zoektocht naar de perfect passende jeans is voor velen herkenbaar, maar met dit lijstje op zak kom je zeker niet van een koude kermis thuis!

Stylesight-Interview-with-Tenue-de-Nîmes-Co-owner-Rene-Strolenberg-Thumb.jpg

Zonder twijfel op NUMMER 1, mijn sowieso-voor-eigenlijk-alles-go-to-store, Tenue de Nîmes. Met een vestiging op de Elandsgracht en de Haarlemmerstraat zijn ze nooit ver weg. Vanaf het moment dat Menno en René de deuren opende loop ik zeer regelmatig bij ze binnen. Dit is nog zo'n winkel waar ze weten wat service is. Tijdens het winkelen op vrijdagmiddag een wijntje? Tuurlijk! Een espresso, voor wie nog terug moet naar kantoor, mag ook. 

De in house brands zijn om van te smullen en de jeans zijn er top, want anders stonden ze niet in dit lijstje. Meer weten over deze super winkel? Bekijk dan hier het Journal de Nîmes.

 

Door naar NUMMER 2Acne Studios aan de Oude Spiegelstraat. Als je Acne kent hoef ik waarschijnlijk niets meer uit te leggen, maar voor wie nog geen idee heeft hier wat info. Acne Studios begon ooit als reclamebureau die het wel leuk leek om een jeans te ontwerpen. Dit groeide uit tot een volledig kledinglabel voor dames en heren. Tot op de dag vandaag loopt het merk als een tierelier en lukt het ze steeds weer om met hun kleding desirable te blijven voor iedere fashionista en andere hippe figuren 'in the know'

Mijn favoriet voor de lente/zomer is de Pop Blue Love. Met zijn klassieke fivepocket design, relaxed fit en een quirky 7/8 lengte is'ie perfect voor de warmere dagen van het jaar. Vooral in combinatie met een loafer of sandaal  is dit dé perfecte stadsjeans. Het blote enkeltje geeft precies genoeg 'lucht' en zorgt voor een speels effect. Ook handig, deze 7/8 broeklengte is ook lang genoeg voor naar kantoor!

Op NUMMER 3, de good old Levi's Store. Midden in het commerciële centrum van Amsterdam vind je Levi's in de Kalver- en de Leidsestraat. Niet echt exclusief dus, maar ze hebben wel één solid ontwerp dat al gemaakt wordt sinds 1873.

Je raadt het al, ik heb het hier over de Levi's 501. Dit is zeker niet de eerste en/of de laatste keer dat ik deze fivepocket klassieker voorbij zal laten komen in één van mijn posts. Ik geloof er namelijk heilig in dat de 501 je de beste (hoge) billen geeft en daarbij ook nog eens zorgt voor een aangename tummy tuck. Wat wil je nog meer?!

Ze hebben deze blue-jean-beauty recentelijk ge-update en het eindresultaat is een knappertje. Onder de naam 501ct gaat het verhaal verder.

Draag'm 1 á 2 maten kleiner voor een slanke, moderne fit of draag'm true to size voor de klassieke pasvorm. Een maatje extra kan natuurlijk ook voor een meer relaxte fit. De 501ct is verkrijgbaar in 8 wassingen. Precita is daarbij mijn favoriet. 

So ladies, put on some jeans and strut your stuff. 

Met deze tips moet het toch lukken om die super jeans te vinden. Gewoon heel veel passen, niet opgeven en het later nog eens proberen. Laat me zeker even weten bij welk model jij zweert!

lfs, Selina

Wanna stay up to date? Come follow me on Instagram or Facebook