Alter Advise - How to dress age appropriate

Ik ben nu 30 en al een jaar of  vijftien bezig met het vinden en ontwikkelen van mijn persoonlijke stijl. Ik ben al met velen winden meegewaaid waardoor ik nu kan zeggen dat ik weet wie ik ben en hoe ik er graag uit wil zien, maar kan je dit ook nog aan als je straks 50 bent?

Iedere leeftijdsfase heeft z'n voor en z'n nadelen en dat je op de vijftigste niet in een hotpants door de stad banjert snapt iedereen, maar wat zijn dan die ongeschreven regels? Hoe zie je er age appropriate uit zonder dat je jezelf verliest?

"When You're Twenty, you can do as you please."

Als je twintig bent kun je een nachtje doorhalen en de volgende morgen fris en fruitig aan je werkdag beginnen, je kunt zoveel nachtelijke vreetpartijen houden als je wilt zonder dat je lichaam je daarvoor afrekent. Lucky you! Maar weet wel dat je de rekening wellicht achteraf geserveerd krijgt! Het loont dus om er vanaf het begin een gebalanceerd dieet op na te houden en jezelf niet te vaak door het slijk te halen ;-).

Qua kleding heb eigenlijk ook alle vrijheid. Alles mag, alles kan wanneer je maar rekening houdt met je figuur en je persoonlijke stijl en smaak. Let wel op dat je ondanks je prachtige, jeudige, alles kan vibe niet verleidt wordt door een klassieke fout... belachelijk hoge hakken, te korte rokjes en te opzichtige décolletés. REMEMBER: OVER THE TOP IS THE OPPOSITE OF SEXY!

After Thirthy you can relax.

In het algemeen heb je in je dertiger jaren minder tijd voor jezelf. Je zegt je kapper af, vergeet je garderobe met regelmaat te updaten en koopt in plaats daarvan allemaal nieuwe dingen voor de kids. Die zien er vervolgens geweldig leuk uit terwijl hun moeder altijd hetzelfde aanheeft. 

ECHT GEEN RAMP DAT JE JEZELF IN DEZE HECTISCHE TIJD EVEN UIT HET OOG BENT VERLOREN, maar het is ook misschien wel de tijd waarin je nu eindelijk eens je eigen stijl op de kaart kunt zetten.  Let er vooral op dat je niet blijft hangen in de stijl van toen je twintiger was. Je bent nu thirty something en daar horen geen fel gekleurde highlights, te lange nagels, goedkoop uitziende stoffen, slechte kwaliteit jeans of een versleten handtas bij! Thirty is the age when you should be setting yourself apart door het dragen van kwalitatief mooie kleding waar je gek op bent en die je persoonlijkheid versterken. 

Forty is a time of transition.

Je realiseert je dat je ouder wordt. Je lijf gaat (weer) door een enorme verandering, slaaptekort en stress zijn letterlijk van je gezicht af te lezen en je perziken huidje is ver te zoeken. Actrices hoor je altijd zeggen dat bij veertig het leven pas echt begint dus laten we positief denken en daar dan ook volledig vanuit gaan.

Hier wat tips om er ook in deze veranderlijke fase van je leven goed uit te zien. 1. Zoek een goede kapper en kleurspecialist! Samen zorgen ze voor de perfecte coupe in een kleur die je werkelijk complimenteert. 2. investeer in je huid. Ga regelmatig naar de specialist voor een voedende behandeling en blijf weg van 'harde' make-up. 3. Kies altijd voor hoogwaardige materialen. Een ongestreken kantoenen shirt kan echt niet meer! Een zijde blouse daarintegen wordt je nieuwe best friend. 4. Lach! A SMILE IS THE MOST EFFECTIVE AND BEAUTIFUL MAKEUP FOR THE HUMAN FACE. 

Het maakt dus eigenlijk niet uit wat je leeftijd is. Je kunt er altijd classy en up to date uit zien. Ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad! See you next week, Selina.

look beautiful at every age