On trend - Koffiekleuren

De Nederlandse Harper's Bazaar heeft deze trend ook al gespot. Camel, bruin, beige, nude en alles in between. Koffie is helemaal hot komende seizoen en als fervent koffieliefhebber heb ik daar totaal geen problemen mee! ;-)

www.harpersbazaar.nl

www.harpersbazaar.nl

Latte, cappuccino, ristretto, americano allemaal overheerlijk en ik schrijf er ook nog eens over. Op het eetplatform Waar Amsterdam Eet deel ik de fijnste koffieplekjes van de stad. Niet alleen de nieuwste,  maar vooral de lekkerste met de beste service. Want met een fijne barrista achter de toonbank drink je je koffie nog beter. Scandinavian Embassy aan het Sarphatipark is op dit moment mijn lievelings!

Maar goed, terug naar de mode. Koffie is dus ook hot in modeland! Deze kleur associeer ik direct met het Italiaanse Max Mara. Ieder jaar opnieuw hebben zij de prachtigste camel coats. Ook dit seizoen is dat niet anders. Maria Guilia Prezioso Maramotti is de derde generatie aan het roer van het familiehuis. Max Mara werd in 1951 opgericht door Maria's oma, Achille Maramotti. Klasse, grace en stijl zijn de woorden die mij te binnen schieten wanneer ik aan dit label denk.

Toen ik vijftien was kreeg ik, tijdens een vakantie in Nood-Italië, een nautisch gëinspireerd SportMax jasje ik was helemaal door het dolle! We liepen de flagship store in Sanremo eigenlijk binnen voor mijn moeder, maar vanaf de eerste minuut was ik in de ban van de allure die Max Mara heette. Ik begreep dat het eigenlijk bedoelt was voor 'echte dames', maar in de rekken van het jongere SportMax kon ik mijn geluk niet op. Wat was ik trots op deze aankoop! 

Nu bijna 16 jaar later kan ik nog steeds verrukt zijn als ik een mooie designerzaak binnen loop. Neem bijvoorbeeld de Dior zaak op de P.C. Hooftstraat. Een prachtig label, maar het personeel is er alles behalve stuck up. Niets zo vervelend als omhoog gevallen winkelpersoneel! God, wat stoor ik me daaraan! 

Nou, m'n halve levensverhaal staat inmiddels op papier, maar ik heb nog maar bar weinig vertelt over deze trend. En omdat beelden meer zeggen dan woorden, hier nog maar een lading aan inspiratie beelden. 

I'll take my coffee to go, please!

Leuk dat je weer mee las vandaag, tot volgende week! Ondertussen kun je lekker meegenieten via Instagram. Die is iedere dag gevuld met fashion inspo, kids stuff, interieur moois en kijkjes in mijn leven.

lfs, Selina