Beauty - H/W trends

Ik ben niet echt een make-up meisje. Mijn dagelijkse look is simpel, maar wanneer er een goed feestje op de loer ligt pak ik graag uit met een memorabele beauty look die mijn outfit helemaal af maakt. Vandaag neem ik de H/W beauty trends onder de loep, opzoek naar nieuwe favo party knallers!

Mijn dagelijkse make-up routine is simpel; lichte foundation, een fijne (bronzing)powder, daarna wenkbrauwen wat aanzetten met een pencil en al dan niet mascara. Iedere dag mascara vind ik niet fijn, dus ik wissel het vaak af met een eyeliner. Als ik een afspraak heb komt de lipstick om de hoek kijken. Ik kan niet de deur uit zonder gestiftte lippen. Het zorgt niet alleen voor een extra colorburst en tevens vocalpoint, maar geeft mij ook het go-getter-gevoel om de afspraak tot een goed eind te brengen. 

Lipstick werkt dus als een soort pantser. Wanneer ik het draag voel ik me sterk. Grappig hoe bepaalde producten dat met je kunnen doen. Net zoiets als mooie lingerie en een paar killer pumps. 

Het leuke van de herfst en winter is dat je make-up wat meer meedoet. Het mag allemaal wat heftiger en theatraler. De RODE LIP is dan ook weer helemaal terug. Waar er de vorige seizoenen vaker gekozen werd voor nude tinten is rood weer red hot!

Zwart oogpotlood en eyeliner behoren natuurlijk tot je basisproducten, maar dit seizoen kleuren ze graag BUITEN DE LIJNTJES. Everything is an option. Ga eens voor een double-winged eyeliner of maak je oogleden zwart tot boven de arcadeboog. Let wel, in combinatie met deze donkere kijkers is een nude lip dan wel weer perfect. 

Shimmer, sparkle and sequins! Meer out going dan deze METALLIC TREND wordt het niet. Te gek tijdens NYE of andere feestjes met een sparkle. Overdag zou ik dit niet snel aanraden, maar in de avond bij kaarslicht of al dansend in de club komt dit volledig tot zijn recht. 

Van een heftige avondlook, naar een lichte daytime look. Laat de sculpting powders even voor wat het is en kies voor warme roze en perzik kleurige blushes. Dit doet je huid eruit zien alsof je net binnen bent gelopen na een flinke winterwandeling. Deze gezonde frisse look vergt wel wat oefening, maar je vind gelukkig genoeg tutorials online. Deze tutorial van Burberry's make-up consultant, Wendy Rowe, is top. 

Choose your favorite and make your mark

Meer beauty inspo? Check dan even mijn pinbord of kom me volgen via Instagram

Volgende week ben ik er weer! liefs, Selina