On trend - minimal

Minimal doet al een tijdje mee. Zoek de term maar eens op via Pinterest of Instagram en je krijgt duizenden beelden van enthousiaste fashionista's en bloggers die deze trend hebben omarmd. Ook het komende H/W seizoen is deze trend weer van de partij. Veel unicolor items, vrouwelijk, vaak slightly oversized en bovenal comfortabel. 

Fendi Fall 2015 Ready-to-Wear Collection

Fendi Fall 2015 Ready-to-Wear Collection

Een aantal seizoenen geleden was Céline één van de eerste die minimal pieces showde tijdens FashionWeek. Het werkte erg verfrissend tegenover de rest van het modebeeld en werd direct opgepikt door de incrowd. Zelf ben ik ook fan van het eerste uur. Ik ervaar het als een creatieve uitdaging om mezelf in één of twee kleuren te kleden zonder dat het saai wordt. 

Het gaat dus niet zozeer om spelen met kleur en print, maar juist om MATERIAAL EN SNIT. Het vaak los langs het lijf vallende silhouet vind ik juist erg vrouwelijk. Ik ben ervan overtuigd dat je weinig echt bloot hoeft te laten zien om er sexy uit te zien en/of je zo te voelen. Deze minimal trend past daar perfect bij. 

Het KOMENDE SEIZOEN zet de trend zich voort met fijne knitwear en hooggesloten zijden blouses in combinatie met stijve, chunky overslag rokken, zoals te zien bij o.a. Fendi. Max Mara vertaalt de trend naar zachte, lange sweater dresses in combinatie met een (nog langere) rok. Naturelle make-up en dito haar maken de look helemaal af. 

Rij 1. Fendi. Rij 2. Max Mara. 

Keep it simple, clean and minimal

Kom me voor meer inspiratiebeelden volgen via Instagram. Volgende week weer een kakelversere post. Tot die tijd, have fun enjoying the sun! lfs, Selina